Vrabotuvanje.com - Анкета
Сподели
Tweet
Сподели

Анкета

Дали вашиот работодавач целосно го почитува вашето право за користење годишен одмор?

 • Да, целсоно согласно ЗРО (30%)
  (35)
 • Не, законски ми следуваат повеќе денови од што ми дозволува работодавачот (47%)
  (55)
  Коментари (6)

  Коментари

  Ne go davaat vo celost da se iskoristi ostanatiot del od odmorot...

  Dali smee rabotodavacot da ve odjavi pri dovovoreno koristenje na godisen odmor

  Обесправени сме.Мали плати и дел од платата се исплаќа на рак во кеш...

  dogovorot je na 21 a ni davaat da koristime samo 15 dena so nedelite

  користиме 12 денови годишно, вклучувајќи ги и саботите во тие 12 денови

  само две недели ,со се саботи и недели

 • Делумно да, но работодавачот не е флексибилен при изборот на датумот на одморот (22%)
  (25)
  Коментари (1)

  Коментари

  Odmor davaat niv koga im odgovara

 • Останато (образложете) (1%)
  (1)
  Коментари (1)

  Коментари

  немам работа поради швалерајот на функционерите

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде