Vrabotuvanje.com - Референт за финансиско работење - Скопје - Vrabotuvanje.com

Референт за финансиско работење

Скопје

Рок за пријавување:

 • Vrabotuvanje.com

Вработување.ком, за потребите на свој клиент објавува оглас за

Референт за финансиско работење

 

Потребни квалификации:

 • Завршено високо образование во соодветната област;
 • Претходно работно искуство на наведената позиција во областа на финансисии
 • Искуство во подготовка и анализа на финансиски извештаи;
 • Одлично познавање и активно работење со апликациитe од MS Office пакетот и сметководствени апликации;
 • Одлично познавање и aктивно користење на деловен англиски јазик (пишан и говорен);
 • Активно следење и познавање на актуелни промени, случувања и законски регулативи во областа на финансиите и сметководството;
 • Високо развиени аналитички и комуникациски способности.

Опис на работното место и одговорности:

 • Води финансиско сметководство според двојниот систем и тоа: Главна книга, дневник и аналитичка евиденција;
 • Сегрижизачување и заштита на сметководствените книги и е задолжен нив да ги презентира на барање на некој државен орган или институција како и на барање на Раководните органи на друштвото;
 • Врши прием и контрола на сметководстевна документација пред да биде книжена согласно закон и актите на друштвото; 
 • Контрола на обработка на девизни сметки и девизни плаќања, увози, набавни калкулации и сл.;
 • Пресметка на ДДВ иданокнадобивка, пополнувањенаданочнипријави и сите други обрасци за даночни цели;
 • Контрола на благајнички дневник;
 • Подготовка на завршна сметка;
 • Подготовка на статистички извештаи;
 • Подготовка на периодични финансиски извештаи 
 • Одлично познавање на MS OFFICE пакет, интернет, e-mail комуникација.

Својата професионална биографија CV може да ја доставите преку полето Аплицирај.

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде