Vrabotuvanje.com - Инжинер за електроника - Кичево - Ки Сејфти Системс
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Инжинер за електроника

Кичево

Рок за пријавување:

 • Ки Сејфти Системс

 

За подобрување на нашиот тим во Кичево, ние сме во потрага по:
 

Инжинер за електроника

 

Задачи: 

 • Сервисирање на штампани плочки
 • Сервисирање на електронски уреди
 • Сетирање на разни видови на електронски уреди-драјвери, инвентори и сл.
 • Сетирање на сензори за мерење на дебелина и присуство на материјал
 • Програмирање на PLC(Siemens, Allen Bradley и сл.)
 • Проектирање и цртање на електрични шеми
 • Шемирање и кабелирање на електрични ормари
 • Сетирање на камери (Keyence, Cognex)
 • Спроведување на своето знаење и способности од машинско инжињерство  во широк спектар на активности од одделот за одржување. 
 • Должноста на задачите се  различни и тие бараат лична импликација  во донесување  на правилна  одлука за успешно завршување на поставените цели.
 • Исто така е потребна иницијатива во одлучувањето при  значителни технички тешкотии
 • Да координира и да го проверува искористувањето, функционирањето, одржувањето и поправката на целата опрема, без повреда на било кои правни прашања.
 •  Планирање на превентивно и предиктивно одржување и негово навремено извшување.
 • Да планира поправки само по техничките спецификации на опремата за да нема  проблем во процесот на производство.
 • Да го одржува нивото на резервни делови за опремата според потрошувачката
 • Да врши нарачка на резервни делови според потребите.
 • Да ги следи KPI индикаторите и да превзема корективни акции за истите
 • Да ја почитува политиката за животната средина во согласност со барањата на системот за квалитет  без да се прекршат  правните прашања во врска со овој проблем.
 • Да ја одржува и потикнува тимската работа во тимот.
 • да ги  почитува општите стандарди за заштита при работа и ПСИ
 • да го потврдува  квалитетот на работата кој се работи  
 • да уверува дека одредени извештаи се архивирани
 •  Да пронаоѓа и решава оперативни проблеми и предлага мерки за подобрување на работата на тоа поле.
 •  Да разгледува и оценува технички цртежи
 • Да рефразира  на технички јазик за потребните спецификации на инженерски проекти, да учествува при конечната оценка и да препорачува кога треба да се одобрат или  да не се одобрат доставените документи .
 •  Да покажува континуиран напор за подобрување на работењето, да ги намалува заастоите во производствениот  оддел, да обезбедува навремен прилив на резервни делови, да соработува со другите сектори со цел да се постигнат предложените цели, во однос на квалитетот кој го бараат   купувачите.
 • Да организира и планира  конкретни активности, без да се наруши процесот на производство
 • Да администрира технички документи

Предуслови:

 • Електротехнички факултет – насока Електроника
 • добро комуникативни вештини 
 • креативност
 • многу одговорен  кон работата
 • упорен  во повеќе задачи и избори 
 • комуникативен со вештини на добро однесување
 • способен да работи на променливи работи
 • Емоционално стабилен
 • Добро познавање на аглиски јазик, добро познавање на технички термини
 
 
Ве молиме испратете ја Вашата апликација за работа на македонски и англиски јазик електронски преку полето Аплицирај
Контакт телефон: +389-45-273-913​ Олгица 
 
Ки Сејфти Системс Македонија ДООЕЛ Кичево
ТИРЗ Кичево, 6250 Кичево, Македонија

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде