Vrabotuvanje.com - Економист - Скопје - ФИБЕРНЕТ ДОО Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Скопје

Рок за пријавување:

 • ФИБЕРНЕТ ДОО Скопје

 
Компанијата ФИБЕРНЕТ ДОО Скопје е дел од мултинационалната групација на компании во регионот на Западен Балкан. ФИБЕРНЕТ ДОО е специјализирана во Business-to-Business сегментот, услужувајќи бизниси и компании од сите сектори. Компанијата е една од водечките ИТ компании во регионот во делот на изработка, проектирање и интеграција на слабострујни системи, оптички мрежи, комплексна инфраструктура, резервно напојување, електрични инталации, FTTH комуникација, дата центри и друго.
 
Тимот на ФИБЕРНЕТ ДОО Скопје е составен од високо квалификувани и стручни лица подготвени да одговорат со квалитетни решенија од соодветната област. Тимот е во постојан пораст, па поради тоа во моментов компанијата има потреба од вработување на нови лица во областа на оператива, за работно место – ЕКОНОМИСТ.
 
ЕКОНОМИСТ
 
 
Потребни квалификации и способности:
 • Завршено високо образование во соодветната област
 • Задолжително познавање на MS Office пакетот (за предност ќе се смета напредно познавање и искуство во негово работење)
 • Пожелно е но, не и задолжително претходно работно искуство на наведената позиција во областа на материјално и финансово работење
 • Познавање на англиски јазик во усна и пишана форма (за предност ќе се смета одлично познавање на деловен англиски јазик)
 • Пожелно е, но не и задолжително, поседување на возачка дозвола „Б“ категорија со искуство во сообраќај
 • Активно следење и познавање на актуелните промени, случувања и законски регулативи во областа на финансиското и материјалното работење
 • Високо развиени аналитички и комуникациски способности, посветеност, лојалност, доверливост, комуникативни и презентерски вештини, вештини за организирање, капацитет за тимска и индивидуална работа
 • Стрпливост и развиено чувство за детекција на грешки
 • Љубопитност за учење на нови технички компоненти и концепти
 
Одговорности и работни задачи:
 • Изготвување фактури за продадена роба и услуга, со вклучено водење книга на влезни и излезни фактури
 • Доставување фактури до книговодство
 • Изготвување договори за деловна соработка и работен однос
 • Контрола и водење на архива на фактури
 • Примање и изготвување на налози за уплата/исплата
 • Побарување на наплата од клиенти
 • Придонес при финансиско контролирање и анализирање на сите влезни трошоци по носител на трошок и место на трошок
 • Споредби, контроли, анализи и извештаи на дневно, месечно и 6-месечно ниво
 • Придржување во целост на интерните политики и процедури
 • Учество во проекти, меѓусекторска иницијатива и задачи
 • Математичко и логичко резонирање во работниот процес, како и преговарачки и продажни способности со крајна цел ориентираност кон резултати
 • Пријавување на опрема за сервис во гарантен рок кон производителите
 • Прием на опрема за сервис во систем
 
Доколку сметате дека ги исполнувате наведените услови, заинтересирани сте за нови предизвици и постојан развој на вашата кариера и сакате да му се придружите на нашиот успешен тим кој постојано расте, тогаш испратете ваша кратка биографија (CV) и мотивационо писмо на следната email адреса vrabotuvanje@fibernet.mk, со ЗАДОЛЖИТЕЛНО НАЗНАЧУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО за кое аплицирате.
 
Огласот ќе биде активен до 22.07.2018 година.

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде