Vrabotuvanje.com - Комерцијалист - Тетово - ЕНЕА Д.О.О
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Комерцијалист

Тетово

Рок за пријавување:

 • ЕНЕА Д.О.О

 

ЕНЕА Д.О.О - една од најбрзорастечките компании за продажба и дистрибуција во FMCG индустријата постојано работи на градење на квалитетен и успешен тим на професионалци. Работејќи со висококвалитетни и конкурентни производи за широка потрошувачка,  ЕНЕА Д.О.О создава успешна приказна и континуирано им овозможува избор и квалитет на купувачите.
 
Поради проширување на својот тим на професионалци, ЕНЕА Д.О.О има потреба од вработување на искусен,
амбициозен и посветен на работата кандидат/ка за следнава позиција:
 
КОМЕРЦИЈАЛИСТ
(2 позиции)
 
 
Обврски и одговорности:
 • Посета на купувачи во определен реон, следење на продажбата по количини и брендови,
 • Се грижи за продажбата и наплатата, прави порачки со коминтентите и се грижи за нивното реализирање од страна на возачите.
 • Доставување на порачки до коминтент.
 • Ја спроведува статегијата за развој на определен пазар и го следи пазарот и дава предлози за проширувања, се грижи за реализација на планот за продажба
 • Прави сегментирана (по дејност, по објекти, по потрошувачка на видови производи, по возраст итн) „ карта „ на својот терен
 • Во соработка со кординаторот и претпоставените се планира развојот на определена територија,отстранување на проблеми ,одредување на приоритети итн.
 • Прибира и доставува информаци за работата на конкуренцијата, потрошувачите, движењата на пазарот
 • Се грижи за спроведување на маркетиншките активности превземени со определени кампањи,
 • Се грижи за позиционираноста како и изгледот и состојбата на рекламните материјали во објектите.
 
Потребни квалификации:
 • Завршено најмалку средно образование, високо образование ќе се смета за предност
 • Задолжително претходно работно искуство во иста или слична позиција (ХоРеКа дистрибуција)
 • Вештини во продажба
 • Возачка дозвола Б- категорија
 
Личен профил:
 • Одлични комуникациски, презентациски и убедителни вештини
 • Способност за преговарање
 • Лојалност, иницијативност
 • Способност за тимска работа 
 • Претставителнос и позитивен став
 • Динамични, иницијативни и насочени кон резултати
 • Ориентираност кон клиенти
 • Флексибилност за работа на терен
 
ЕНЕА Д.О.О нуди пријатна работна атмосфера, можности за напредок, надградување на месечни бонуси и награди во зависност од постигнување на таргетите.
 
Сите заинтересирани кандидати кои сметаат дека имаат вештини и знаење за оваа позиција, треба да испратат своја професионална биографија (CV) преку полето Аплицирај
 
Краен пок за пријавување: 20.01.2019
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде