Vrabotuvanje.com - Инжинер за квалитет во производство - Кичево - ЏОЈСОН СЕЈФТИ СИСТЕМС МАКЕДОНИЈА
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Инжинер за квалитет во производство

Кичево

Рок за пријавување:

 • ЏОЈСОН СЕЈФТИ СИСТЕМС МАКЕДОНИЈА

За подобрување на нашиот тим во Кичево, ние сме во потрага по

Инжинер за квалитет во производство

 
 
Задачи: 
 • Да обезбеди производите да ги исполнуваат барањата поставени од страна на клиентот и да сите процеси (технолошки , од систем)  се во согласнот со внатрешните правила и со стандардите на системот за управување со квалитет
 • Да соработува со сите членови на екипата и функциите за поддршка (техничка, за квалитет, HR, финансиска, за одржување, логистичка, за трудова заштита)
 • Да спроведува и да обезбеди усогласеност на стандардите и на процедурите за квалитет
 • Ги разбира барањата на клиентот во врска со квалитетот и благовремено да ги известува на членовите од Core Team со цел истите да се почитуваат во сите области на активност
 • Го следи и го контролира продукцискиот оддел за откривање на неправилности и учествува на завршниот циклус на корективните мерки со цел процесот на производство да биде под контрола
 • Обезбедува поддршка на продукцискиот оддел со анализа на процесите што немаат вредност (Return Material Authorization, Rework, Scrap, MRB, Cost of rework/scrap) за намалување на загубите
 • Обезбедува размена на информации со клиентот (еволуција и анализа на дефектите, податоци за тестирањата, перформанса на опремата за тестирање и податоци за гаранција на квалитетот– регистрација на активностите), за да обезбеди почит клиентот и неговите барања за квалитет
 • Врши обука на операторите во согласност со Прирачникот за квалитет и ги претставува проблемите цо квалитетот во линијта на производството преку специфични обуки, за да се обезбеди квалитетот на продуктите испорачани на клиентите
 • Ги користи инструментите за квалитет (8D, CIP, feedback, QRQC) за да ги анализира причините и ефикасно да ги спроведе корективните мерки, исто и да се употребат лекциите научени од сличните процеси со цел да не се повтори истиот проблем
 • Ја инсталира опремата/ системите за мерење (од областа на производството), учествува во приготвување на инструкции за нивната употреба помага во развој на MSA студиите, ја следи состојбата на калибрација на опремите/системите така што процесот на производство да биде следен во согласност со барањата дефинирани во планот за контрола
 • Го следи квалитетот преку приготвување на месечните извештаи (PPM intern, проверка на производ/процес) и ги претставува на членовите на тимот за да превземаат корективни мерки
 • Помага да се подготви планот за контрола за секој проект заедно со сите членови на тимот за да не постојат отстапувања помеѓу дефинираните секвенци на контрола и реалноста на производната линија 
 • Да придонесе за спроведување, одржување и континуирано развивање на системите за управување на  KSS:
o Системот за управување со квалитет
o Системот за управување со животната средина
o KPS (системот на производство ЈSS) и CIP (Процесот за континуирано подобрување) во    својата целосна структура (5S Систем , Kanban Систем, QRQC) 
 • Да ги почитува сите правила применливи во ЈSS Makedonija и корпоративните правила на ЈSS
 • Внатрешниот правилник
 • Правилата за здравје и безбедност на работното место 
 • Правилата за противпожарна заштита
 
Предуслови:
 • Технички студии 
 • Минимум 1 година искуство (по можност автомобилско)  
 • Добри познавања и употреба на PC 
 • Насочено и распределено внимание 
 • Отпорност на стрес
 • Способност за самостојна работа, за водство;
 • Само-подобрување и самоследење
 • Способноста да води тим со цел да се обезбеди спроведување на промени во производството
 • Одговорност
 • Добри комуникациски способности
 • Познавање на англиски јазик – напредно
Ве молиме испратете ја Вашата апликација за работа на македонски и англиски јазик преку полето Брза Апликација, до Специјалист за регрутација Олгица Божиновска, .која исто така ќе биде достапна да одговори на сите прашања
Телефон: +389 45 273 913
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде