Vrabotuvanje.com - Изработувач на алат - Скопје - ДУРА АУТОМОТИВЕ ДООЕЛ Илинден
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Изработувач на алат

Скопје

Рок за пријавување:

 • ДУРА АУТОМОТИВЕ ДООЕЛ Илинден

Изработувач на алат

 
 
ОПСЕГ НА РАБОТАТА
 • Обезбедување на навремена испорака на изработените парчиња и склопови и нивно сервисирање.
 • Изработка на нови производи, модификација, поправка и тестирање на алати и склопови.
 
ГЛАВНИ ОДГОВОРНОСТИ
 • Произведува нови производи, алати и склопови
 • Нови производи и замена на постоечката опрема
 • Спроведува тестирања
 • Прима работни налози и прави консултации со надредените/конструкторите
 • Чита технички цртежи и БОМ листи
 • Самостојно ги утврдува работните чекори
 • Произведува (бушење, глодање и др.) и составува согласно техничката документација
 • Се грижи за опремата согласно процедурите за осигурување на квалитет
 • Врши самостојна контрола на распоредот и квалитетот на производите
 • Во даден случај дава информации доколку е потребна корекција на техничката документација
 • Врши анализа на настанатите грешки во тек на производство
 • Врши ефективна поправка за да се намали застојот
 • Ја тестира поправената опрема и обезбедува квалитет
 • Врши и прави планирани поправки по добиената анализа на можни грешки
 • Го тестира поправеното производствено средство и обезбедува квалитет 
 • Самостојно креира и спроведува тестирања
 • Документирање на податоци од извршени тестирања
 • Одржува и сервисира машини и опрема
 • Спроведува оптимизација
 • Врши обука на вработени и практиканти
 • Патува во странство при носење на нова опрема и производи, врши измена на постојните и поправка на постоечката опрема, алати и производи
 • Соработува со надворешниот тим за подршка во случај на промени, оптимизација и нови производи
 
ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ
 • Да има познавања во области на хидраулика и пневматика
 • Да има познавања од контрола на заварување
 • Да има познавања од ЦНЦ обработка (виткање, глодање, стругање, роботска обработка)
 • Средно стручно образование
 • Работно искуство повеќе од 3 години
 

Вашите пријави испратете ги преку полето Брза Апликација.​

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде