Vrabotuvanje.com - Раководител за наплата - Скопје - IuteCredit
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Раководител за наплата

Скопје

Рок за пријавување:

 • IuteCredit
 
 
Финансиското друштво Иуте кредит Македонија, кое најбрзо и најкомфорно нуди кредити за физички лица има отворени позиции за: 
 
 
Раководител за наплата
 
 
Главни одговорности:
 • Раководи со тим на специјалисти за наплата во рамки на службата за наплата
 • Управува со сопствено портфолио на клиенти за наплата
 • Го организира процесот на наплата согасно процедурите
 • Ги координира активностите за наплата на тимот 
 • Дава предлози за мерки за подобрување на наплатата
 • Учествува во креирање и унапредување на процедурите за наплата
 • Точно и навремено евидентирање на уплати и исплати од клиенти кои се со раскинати договори.  
 • Остварување на повици и / или останата кореспонденција во службата за наплата на долгови.
 • Обезбедување услуги на клиентите во врска со проблемите со наплатата, 
 • Обработка на барањата на клиентите за исплата на долг на рати
 • Обработка и преглед на прилагодувања на извршените уплати 
 • Одговорен за следење и одржување на доделените случаи за наплата.  
 • Одговорен за намалување на деликвенцијата за доделените сметки
 • Комуникација со агенција за наплата
 
Потребно искуство и вештини:
 • Универзитетска диплома
 • Најмалку 3 години претходно искуство во наплата
 • Организиран и фокусиран кон детали
 • Напредни компјутерски вештини особено ексел
 • Искуство во справување со проблематични клиенти
 • Способност брзо да ги разбере новите проблеми и да донесува ефиканси одлуки кои ќе превенираат губиток на финансиски средства и оперативен и репутациски ризик.
 • Способност за работа под притисок, планирање на личен обем на работа
 • Тимски играч
 • Познавање на англиски јазик
 • Вештини за коритење на– Microsoft Оffice
 • Вештини за подготвување извештаи 
 
Компанијата нуди: 
 • Атрактивна плата и бонуси
 • Позитивна, динамична и мотивирачка работна атмосфера
 • Можност за стручни и едукативни обуки
 • Договор за вработување на неопределено време, по 6 месеци вработување на определено време во зависност од резултатите на работењето
 
Испратете своја биографија со работно искуство и вештини преку полето Брза Апликација, до 19-ти јуни 2019
 
Вашата апликација ќе биде третирана со строга доверливост. Ќе бидат контактирани само апликантите со потесен избор. 
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде