Vrabotuvanje.com - Менаџер за продажба и маркетинг - Скопје - ЕХИ ДООЕЛ
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Менаџер за продажба и маркетинг

Скопје

Рок за пријавување:

 • ЕХИ ДООЕЛ


Заради проширување на тимот на компанијата, во потрага сме по:

  МЕНАЏЕР ЗА ПРОДАЖБА И МАРКЕТИНГ-СКОПЈЕ

Главни задачи и одговорности:
 • Ширење на мрежата на клиенти, креирање долгорочен партнерски однос со клиенти со цел планирање, исполнување и надминување на поставените продажни цели и активности, како и имплементација на договорената стратегија.
 • Работа на терен во Македонија и регионот
 • Планирање, организирање и изведување на маркетинг промоции и презентации на проицводи и услуги за потенцијални клиенти
 • Промоција и продажба на сите продукти на Компанијата преку директна комуникација со клиентите
 • Редовно и активно известување на надредените за активностите преку неделни извештаи
 • Планирање на посети на купувачи
 • Спремност за усовршување
 • Следење на продажбата и преземање на активности за унапредување на истата
 • Евалуација на потребите на клиентите и изработка на соодветна продажна понуда
 • Планирање и анализа на продажбата
 • Дизајнирање и спроведување на маркетинг планови за секој производ или услуга што се нуди
 • Развивање на стратегии за продажба и пристапи за различни производи и услуги
 • Грижа за клиентите и одржување долгорочен партнерски однос со нив
 • Припремање нарачки, истражување на пазарот, следење на конкуренцијата, склучување купопродажни договори со купувачите
Клучни способности:
 • Одлично развиени комуникациски, презентациски и преговарачки вештини 
 • Продажни вештини
 • Способност за адаптација и работа во тим
 • Способност за самоорганизација и самостојност во работата
 • Возачка дозвола Б категорија
Нудиме: 
 • Работа во динамична средина, полна со интересни предизвици и можности за личен развој 
 • Конкурентна плата и останати бенефиции
 • Почеток со работа – веднаш
Потребни квалификации и знаења:
 • Образование: ВСС технички факултети ќе се сметаат за предност
 • Работно искуство: мин. 5 год. работно искуство на иста или слична позиција
 • Солидно познавање на англиски јазик 
 • Работа со компјутери: познавање на MS office пакет и социјални медиуми
   
Главни обврски и одговорности на позицијата:
 • Ориентираност кон потреби на купувачи
 • Примена на продажни техники и вештини 
 • Позитивен однос и убедливост во комуникацијата
 • Грижа за имиџот на фирмата
   
Личен профил:
 • Високи организациски способности, наклонетост кон тимска работа, како и самостојност и иницијатива. 
 • Амбициозност и мотивираност за развој и унапредување на продажбата
 • Креативност и упорност во спроведувањето на поставените цели
 • Вештини за комуникација, бизнис преговарање и презентирање.​


Работно време  со почеток 08 часот до 16 часот; 40  часа неделно; 8 часа дневно 
Ви нудиме работа во сигурна и стабилна компанија, стимулативна и надпросечна плата, со можност за понатамошно усовршување и напредување.

Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат условите може да ги испратат своите биографии (CV) со слика, мотивационо писмо и потврда за стекнато образование најдоцна до 29.07.2019 година преку полето Брза Апликација со назнака “Менаџер за продажба и маркетинг”. Телефон за контакт 02/2460-075.

Огласот трае 20 (дваесет) дена од неговото објавување.
 
Изборот на кандидатите ќе биде извршен согласно член 23 од Законот за работни односи.
 
Само кандидатите кои ќе достават комплетна документација и кои ги исполнуваат бараните услови наведени во огласот ќе бидат вклучени во процесот на селекција. 

Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.
Некомплетни и подоцна пристигнати пријави нема да се разгледуваат.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде