Vrabotuvanje.com - Production Shift Leader - Прилеп - Gentherm
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Прилеп

Рок за пријавување:

 • Gentherm

 

Гентерм има потреба од 
Production Shift Leader

 

Вработениот одговара на: Супервизор на производство,Менаџер на производство

Функции, област на одговорност и стручност за позицијата:
 
Професионални задачи, еволуција на активности:  
Општи задолженија на Сменскиот раководител:
 • Дневно внесување на податоци за присуство на работа
 • Дневно мониторирање на: Дисциплина / 5S /прави корективни мерки одма и доколу има девијации го информира претпоставениот
 • Присуствува денвно на состаноците со квалитет за анализа на грешки , ги анализира грешките и се погрижува корективните акции да се имплементираат со цел да не се повторуваат истите грешки повеќе
 • Учествува во дневните интерни аудити .Ги анализира девијациите спореведува акција според типот на девијацијата .Го известува претпоставениот.
 • Учествува во континуирано подобрување на работата и процесеите , се грижи за сигурноста и безбедноста на вработените
 • Соработка со сите департманти 
 • Ефикасно извршување на работните задачи
 • Насочување на тимот ( мотивирање) работните задачи да се извршат најефикасно и најквалитетно .
 • Тренирање на Линиските лидери како најдобро да си ја извршат работната задача и Идентификување и следење на потребите за обука и развој на вработените во неговиот / нејзиниот тим.
 • Сменоводителот е должен да обезбеди доволно ископирани документи кои се неопходни за смената да работи без никаков застој  и без при тоа да се наруши процесот на квалитет на работа .
 • Почитување на Ескалационата процедура со цел навремено решавање на проблемите во производство и намалување на застојот 
 • Сменоводителот е должен на секој крај на месец да испрати листа со вработени и тоа со поделба кој оператор му припаѓа на кој линиски лидер .И кои линиски лидери му припаѓаат на сменоводителот .Оваа табела со сите промени кои се случиле во тековниот месец на крај на месец да се испрати до Супервизорите на производство до Директорот на Производство и до Директорот на човечки ресурси .
 
Обврски пред да почни смената:
 • Ги прегледува листите со дневно присуство на работа 
 • Добива информација од Линиските лидери кои вработени не се присустни на работа 
 • Прави прилагодување на персоналот согласно целите и таргетите 
 • Го информира Супервизорот за отсутноста од работа 
 • Продолжува да ги следи проблемите кои се појавиле од претходната смена , а не се решени
 • Го контактира оделот за одржуванње доколку има потреба 
 • Се обидува да најде решение за појавениот проблем пред да се почни со работа 
 • Известува за запирање на производството до Супервизорот
 • Превзема мерки за да спречи појавуванје на застој (downtime)
 • Стигнува на работа 10-15 мин порано , со цел да се направи примопредавање на смената
Обврски кога ќе почни смената:
 • Проверува дали има доволно работа за производството да се одвива без прекин 
 • Превзема работа од линиски лидер доколку има потреба 
 • Проверува дека операторите се навремено на работно место 
 • Прибележува доколку некој се задоцнил на работа или непланирано заминал од работа 
 • Реагира на андон системот кога ќе биде уклучено од операторите
 • Реагира доколку некоја дел од опремата престанува да работи 
 • За сите поголеми проблеми ги информира лидерите на департманти
 • Ги прегледува резултатите од производство на секој саат
 • Ги прегледува кутиите за Scrap  Rework
 • Ја обиколува областа за која е одговорен и го прегледува статусот на 5S , сигурноста на работникот , квалитетот на производот, се осигурува дека текот на материјалот е во исправен редослед (Material flow), забележува дали секаде се поставени инструкции и цртежи за работа (MI) и проверува дали истите се следат од операторите 
 
Во текот на смената:
 • Учествува на дневни состаноци со супервизорот на производство  
 • Учествува на состаноци со квалитет
 • Учествува во активности за континуирано подобрување на процесот и работата
 • Проверува дали таблите LPMS се точно и редовно пополнети 
 • Сите порблеми восмената ги забележува во заедничка тетратка со другите сменоводители .Со цел сите да имаат достапност на информациите 
 • Се грижи после секоја пауза работата да се одвива без никкаов застој 
 • Се осигурува дека сите оператори се на работно место навремено , после завршување на паузата
 • Организира и обезбедува работа за наредната смена , се со цел да нема застој на производството 
 • Да ја следи и практикува ескалационата процедура .
 
Крај на смена:
 • Запишува во тетратката која е заедничка на сите сменоводители за сработеното во тековната смена 
 • Се грижи вработените во послените 5 мин од смената да престаната со работа и да ја исчистат работната средина темелно и целосно 
 • Се труди сите проблеми кои се случиле во сменената да ги заврши заедно со оделот за одржување
 • Проверува дека 5S стандардот се почитува
 • На крајот прави финално заобиколување на целата област за која е одговорен и забележува доколку нешто не е во најдобар ред и бара да се искорегира
 
Одели со кои треба да соработува:
 • Одржување , Одел за електроника , Инжинеринг , Квалитет, Човечки ресурси , Финансии, Логистика
 
Потребни карактеристики:
Вештини: Основни познавања за комјутери 
Персонални карактеристики: Добри комуникациски способности , Истраен , Водич, Фер , Стрплив, Одговорен
Високо ниво на можност за решавање на проблеми 
Мора да променува практичен пристап во текот на работата
Образование: Средно, по можност техничко
Тренинг: Тренинг за позицијата , Lean Basic ,  
Искуство: Производство и работа со луѓе
 

 

Сите заинтересирани кандидати своите професионални биографии може да ги доставите преку полето Брза Апликација.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде