Vrabotuvanje.com - Продажен агент - ул. Горно Лисиче бр.210 - ПОПЕ КОМПАНИ ДОО
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Продажен агент

ул. Горно Лисиче бр.210

Рок за пријавување:

 • ПОПЕ КОМПАНИ ДОО
 • Адреса: ул. Горно Лисиче бр. 210, 1000 Скопје
 • Веб страна: http://www.popecompany.com.mk
ПОПЕ КОМПАНИ ДОО СКОПЈЕ има потреба од следната работна позиција:
 

продажен агент

 

Дел од опис наработно место:

 • Продажба на големо на бланко или брендирани производи наменети за промоција (маички, капчиња, пенкала, запалки, ...) 
 • Планирање и имплементација на продажните активности
 • Опслужување на постоечки клиенти преку организирање нарачки,  испораки и реализација на продажбата
 • Изнаоѓање на нови потенцијални клиенти и организирање состаноци
 • Преговарање на услови за соработка и склучување договори
 • Врши мониторинг на доставата на производи до клиентот по склучената продажба и обезбедува сигурност дека производите се навремено и точно пристигнати со високо ниво на професионалност
 • Собирање и анализа на податоци од пазарот и клиентите
 • Фокусирање на енергијата преку анализа на продажбите и изнаоѓање можности за развој и искористување на потенцијалот на пазарот и клиентите
 • Следење на продажбата и предлагање идеи за унапредување на соработката со клиентите и бизнисот
 • Анализа за продажбата и клиентите
 • Одговорен е за исполнување на целите за продажба, наплата, нови клиенти… (Според договорен KPI модел)
 • Допринос за унапредување на компанијата и пораст на прометот согласно годишните планови
   

Квалификации и образование:

 • Средно или Високо образование ( Предност Економија, Бизнис, Менаџмент)
 • 3+ години практично искуство на истата или слична позиција
 • Добро познавање Англиски јазик
 • Компјутерска писменост и стручност за работа COREL DRAW ( способност и прифаќање за доедукација)
 • Важечка возачка дозвола за Б категорија
   

Професионални способности:

 • Технички експерт во својата област
 • Способности за продажба
 • Способности за убедување
 • Преговарачки способности
 • Техничко познавање на производите кои ги продава и умешност за брзо спознавање со истите
 • Услужни способности и ориентираност кон клиентот
 • Административни способности, способности за брзо учење и прилагодување за ракување со НСМЕТ (способност за брзо учење, обука од фирмата)
 • Одлично познавање на COREL DRAW или способност за брзо учење (платена обука)
 • Презентерски способности
 • Способност за поставување на приоритети и координација и контрола при организација
 • Ефективно слушање и давање повратен одговор
   

Персонални способности:

 • Ефективна пишана и усна комуникација
 • Високо ниво на етика и морал
 • Работа на константно подобрување и едукација
 • Справување и решавање на проблеми во работата без нанесување на трајни последици на компанијата
 • Ефективно менаџирање со времето
 • Тимска работа
 • Способност за работа под притисок и соодветно справување со редовните обврски при истиот
 • Посветен/а на културата, мисијата, визијата, вредностите и целите на компанијата
 • Редовност, уредност, одговорност и педантност во работата
   
ПЛАТА: Основна плата 24.000,00 ден со можност за екстра услови за надпросечни бонуси.
 
 
Доколку ги поседувате бараните предиспозиции и Вашиот профил одговара на бараните карактеристики, Ви благодариме доколку аплицирате и пројавите интерес да бидете дел од нашиот тим.
 
Сите заинтересирани кандидати може да се пријават преку полето Брза Апликација!
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде