Vrabotuvanje.com - Техничар за одржување - Скопје - Виталиа Никола и др. ДОO
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Техничар за одржување

Скопје

Рок за пријавување:

 • Виталиа Никола и др. ДОO

ВИТАЛИА Никола ДОО, лидер во производство на здрава храна во регионот со 25 години традиција во својата област, објавува слободно работно место на позиција:

Техничар за одржување

Опис на работното место: Контролира, одржува и поправа машини, опрема и инфраструктурни системи во компанијата, вклучувајќи електрични, електронски, механички, пневматски и хидраулични постројки.

Образование: ВСС.

Претходно работно искуство на иста или слична позиција: Минимум 1 година.

Главни функции и основни задолженија:

 • Давање совети на менаџментот за унапредување и надградба на процесите за одржување, обука и документација поврзани со техничка слуба;
 • Обезбедува техничка исправност на производните машини, возниот парк како и инсталациите на објектот (струја, воздух, природен гас, климатизација, водовод);
 • Обезбедува технички услови за поголема продуктивност и економичност при работењето (организирање и планирање на операциите во секторот, намалување на трошоците);
 • Изготвувa месечни, квартални, полугодишни и годишни планови за обука на вработените;
 • Огранизира и спроведува обука за оператори (менторирање), како и вши оценка на вработените согласно покажаните резултати на обуките;
 • Комуницира со сервисни контрактори;
 • Изготвува месечен репортинг за ефикасноста на службата до менаџментот;
 • Учествува во работата со магацинот за резервни делови;
 • Се грижи за исправноста и бројот на алатот за работа;
 • Предлага оптимирање и надградба на постоечката технолошка опрема;
 • Предлага и учествува при избор на нова опрема и усвојување на нови технологии;
 • Учествува во обука при инсталација на машините;
 • Се гриши за спроведување на безбедносните мерки во погонот;
 • Врши контрола на коректност и совесност во работењето со опремата;
 • Утврдува и отстранува механички и/или електрични/електронски дефекти на машините, опремата и инфраструктурните системи;
 • Врши превентивни и периодични прегледи на машините и опремата и води пишана евиденција за извршените активности;
 • Врши монтажа и демонтажа на делови на машините и опремата;
 • Утврдува потреби и нарачки на нефункционални делови, резервни делови и алат и води пишана евиденција;
 • Учествува во во поставување, преместување, нивелирање, монтирање и пуштање во погон на машините и опремата;
 • Врши промена на масла, масти и други помошни средства и го контролира нивниот квалитет и рокови за употреба;
 • Постојано ги надградува своите компетенции и се прилагодува на нови технологии и поодбрени работни процеси;
 • Води и одговара за навремено ажурирање на сите евиденции поврзани со превентивно и периодично оджрување на машини и опрема;
 • Води евиденција за изпсравност и техничка документација на машините.

Општи функции и задолженија и начин на работа:

 • Ги извршува задачите во согласност со Системот за квалитет по BRC;
 • Во секоја работна активност доследно ги применува стандардите за квалитет релевантни за работното место (процедури, работни упатства, обрасци);
 • Ги применува стандардите за бебзедност и здравје при работа согласно Законот и компаниските правила;
 • Учествува на обуки;
 • Креира пријатна работна средина за вработените;
 • По потреба обучува и/или менторира вработени.

Оперативни овластувања:

 • Oдговара за редот и хигиена на работното место;
 • Обезбедува ефикасно искористување на опремата, алатот и работното време;
 • Одговара за навремено ажурирање на сите евиденции поврзани со превентивно и периодично оджрување на машини и опрема.

Доколку сакате да бидете дел од успешниот тим на Виталиа, постојано да го надградувате вашето знаење и сте подготвени да го прифатите предизвикот, испратете ни ја вашата кратка биографија (CV) преку полето "Брза Апликација најдоцна 22.10.2019. Само избраните кандидати ќе бидат контактирани.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде