Vrabotuvanje.com - Офицер за безбедност на информациски систем - Скопје - ЕВРОИНС ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Офицер за безбедност на информациски систем

Скопје

Рок за пријавување:

 • ЕВРОИНС ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје


ОГЛАС ЗА РАБОТА

ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје претставува друштво за осигурување со долги години успешно работење на македонскиот осигурителен пазар, врши повик за работа за следната работна позиција со утврден профил на кадар:

ОФИЦЕР ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ИНФОРМАЦИСКИ СИСТЕМ

 

Опис на работните задачи и одговорности:
 • Идентификување на ранливостите во нашата сегашна мрежа;
 • Развивање и спроведување на сеопфатен план за обезбедување на компјутерската мрежа;
 • Следење на употребата на мрежата за да се обезбеди усогласеност со безбедносните политики;
 • Да е во тек со развојот на информациските безбедносни стандарди и закани;
 • Изведување на тестови за пенетрација за да откриете какви било недостатоци;
 • Соработка со менаџментот и одделот за ИТ за подобрување на безбедноста;
 • Документирање на какви било нарушувања и инциденти на безбедноста и проценка на нивната штета;
 • Документирање на сите процеси што вработените треба да ги следат за успешно да работат во рамките на нашиот компјутерски систем;
 • Конфигурирање и одржување на мрежниот компјутерски систем, вклучително и хардвер, системски софтвер и апликации;
 • Изведба и дефинирање на барањата за набавка на решенија за сервери; 
 • Да извршува инсталација и конфигурација на сервери/сториџи според функционалните барања и дефинирани практики за индустриски стандарди во дејноста;
 • Обезбедување на зачувување на безбедноста на податоците и редовно создавање резервна копија и проверки на валидноста на копиите;
 • Дијагностицирање и решавање на проблеми со хардверот, софтверот, вмрежувањето и системот кога ќе се појават;
 • Следење на перформансите на системот како истиот би работел непречено и безбедно;
 • Истражување и препорачување нови пристапи за подобрување на мрежниот компјутерски систем;
 • Обезбедување техничка поддршка;
 • Едукација на колегите за безбедносен софтвер и најдобри практики за безбедност на информациите;
 • Следење на законските и подзаконските акти кои се однесуваат на информатичките системи и осигурителната индустрија;
 • Изготвување на соодветна документација, извештаи, правилници кои се потребни.
 
Потребни квалификации и способности:
 • Завршено високо образование во компјутерски/информатички науки или сродни области;
 • Професионално сертифицирање во делот за безбедноста на информациите;
 • Работно искуство поврзано со безбедноста и заштита на информациите;
 • Солидно познавање на различни технологии за безбедност на информации;
 • Одлично решавање на проблеми и аналитички вештини;
 • Способност за едукација на лица без технички познавања за различни безбедносни мерки;
 • Добро владеење на англиски јазик на работно ниво;
 • Ефективни вербални и писмени комуникациски вештини;
 • Аналитичен пристап кон решавање на доделените задачи;
 • Организираност и одговорност.
 
Друштвото нуди:
 • Вработување на определено работно време, со можност за продолжување на договорот за вработување;
 • Полно работно време од 40 часа, од понеделник до петок, од 08:00 до 16:00 часот.
 • Работа во динамично опкружување,  развојна и пријатна средина.
 
Доколку сметате дека сте вистински кандидат кој може да изгради цврсто фокусирана организациска култура, Ве молиме испратете Ваша биографија на македонски јазик преку полето Брза Апликација со назнака дека аплицирате за конкретното работно место. 
 
Со самото аплицирање, кандидатот се согласува неговите лични податоци наведени во биографијата и мотивационото писмо да бидат чувани во базата на податоци и обработувани од ЕВРОИНС ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје во рок од 1 година од денот на истекот на рокот за избор. Кандидатот има право во секое време да ја повлече дадената согласност за чување и обработка на неговите лични податоци согласно Законот за заштита на лични податоци.
 
Само одбраните кандидати ќе бидат контактирани за интервју. 
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде