Vrabotuvanje.com - Финансиски сметководител - Скопје - СПЕЦИЈАЛ - ПРОДУКТ ДООЕЛ Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Финансиски сметководител

Скопје

Рок за пријавување:

 • СПЕЦИЈАЛ - ПРОДУКТ ДООЕЛ Скопје
 
 
 
ФИНАНСИСКИ СМЕТКОВОДИТЕЛ
 
 
Потребни квалификации:
 • Високо образование - Економски факултет
 • Претходно работно искуство на иста позиција минимум три години
 • Одлично познавање на работа со компјутер (MS Office), посебно ексел
 • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
 • Поседување на возачка дозвола Б категорија
 • Искуство во материјално - финансиско работење
 
Одговорности и задачи:
 • Сметководствено евидентирање на:
  - ситен инвентар и основни средства
  - денарски изводи 
  - девизни изводи и курсни разлики
  - компензации и цесии
  - позајмици и камати
  - влезни фактури и трошоци
  - исплати по основ на договори преку Е-ПДД
 • Вршење на денарски и девизни плаќања
 • Евидентирање и контрола на примени уплати
 • Проверка дали има склучено Договори за позајмица за примени и дадени позајмици
 • Благајна - материјални трошоци
 • Готовинска Благајна - интерни форми и документи
 • Безготовинска благајна бизнис картици-следење на почетно салдо-крајно салдо и поткрепа на тековните  промени со фискални сметки
 • Патни налози - подготовка и сметководствено евидентирање
 • Следење на уплатата на дневниот промет
 • Следење на уплатата на прометот од ПОС терминалите и провизија
 • Подготовка и поднесување на Е-ПДД
 • Спроведување на одлуки за исплата на надоместоци на вработени Е-ПДД
 • Водење евиденција за договори со физички лица и времетраење (месечно, еднократно,квартално)
 • Процес на одобрување на трошоци
 • Вршење на административни задачи поврзани со Централен Регистар и останати административни органи
 • Спроведување на сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски и регулативни прописи
 • Уредно водење на документацијата во согласност со имплементираните стандарди за квалитет во компанијата
 • Комуникација со сите релевантни државни институции
 
Способности и професионални вештини:
 • Одговорна, темелна, аналитична, посветена, одговорна и коминукативна личност
 • Поседување на висок интегритет и лојалност
 • Иницијативност, посветеност и амбициозност
 • Способност за работа под притисок и со кратки рокови
 • Способност за тимска и индивидуална работа
 • Систематичен пристап при работењето и ориентација кон детали
 • Почитување и примена на пропишаните процедури и интерни акти на компанијата
 • Подготвеност за работа во динамична работна атмосфера
 • Напредни планирачки и организациски способности
   
 
Доколку ваквиот работен ангажман е предизвик за Вас, испратете ја Вашата биографија на преку полето Брза Апликација.
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде