Vrabotuvanje.com - Сметководител - Скопје - СПЕЦИЈАЛ - ПРОДУКТ ДООЕЛ Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Сметководител

Скопје

Рок за пријавување:

 • СПЕЦИЈАЛ - ПРОДУКТ ДООЕЛ Скопје
 
СМЕТКОВОДИТЕЛ
 
 
Образование, искуство, вештини:
 • Работно искуство во сектор сметководтсво и финансии
 • Напредни способности за комуникација, добри аналитички способности и способност за решавање на проблеми
 • Познавање, почитување и примена на важечки закони, пропписи и професионални стандарди
 • По можност познавање на англиски јазик (чита, пишува, говори)
 • Напредно познавање на MS Office (Excel, Word, Access, e-mail)
 • Познавање на работа во софвер
Работни задачи:
 • Регистар, попис и инвентаризација на ОС
 • Контрола на локација на ОС (почетно евидентирање и тековни промени)
 • Проверка на Амортизациони стапки на ОС
 • Реверс на Основни средства-интерен документ
 • Контрола на сегашна вредност на ОС
 • Сметководствено евидентирање на амортизација (месечно, квартално, годишно)
 • Регистар на СИ, Метод на отпис на СИ (100%, 50%)
 • Сметководствено евидентирање на ситен инвентар
 • Исплата на дивиденда
 • Реинвестирана добивка
 • Следење на промени на капиталот и евидентирање
 • Денарски плаќања-електронски, мануелно
 • Девизни плаќања-електронски, мануелно
 • Денарски изводи сметководствено евидентирање
 • Девизни изводи сметководствено евидентирање
 • Подготовка и сметководствено евидентирање на компензации, цесии
 • Проверка на Амортизационен план со сметководствена евиденција
 • Плаќање на ануитет
 • Лизинг-Проверка на Амортизационен план со сметководствена евиденција и плаќање на рата
 • Договори за позајмица
 • Сметководствено евидентирање на позајмици-камата и поврзани страни
 • Следење на враќање на позајмиците
 • Готовинска Благајна-интерни форми и документи
 • Безготовинска благајна бизнис картици-следење на почетно салдо-крајно салдо и поткрепа на тековните промени со фискални сметки
 • Патни налози подготовка
 • Патни налози сметководствено евидентирање
 • Патни налози исплата (авансно или по пресметка, во готовина или на трансакциска)
 • Дневници за службено патување исплата
 • Следење на уплатата на дневниот промет
 • Следење на уплатата на прометот од ПОС терминалите-провизија
 • Контрола на дневен промет-броење пари
 • Евидентирање на валута на плаќање и следење на рок на плаќање
 • Конфирмации на салда и сложување на аналитички картици
 • Следење на наплата
 • Сложување на аналитички картици
 • Опомени и тужби за спорни побарувања
 • Пресметка на плата
 • Задршки на плата по различни основи и документација
 • Бонуси-пресметка и исплата
 • Останати надоместоци на вработени
 • Процес на одобрување на трошоци
 • Подготовка на излезни фактури
 • Доставување на излезни фактури до купувачи
 • Сметководствено евидентирање на излезни фактури
 • Сметководствено евидентирање на ДФИ (дневно, месечно)
 • Проверка на ДДВ на излезен промет (стапки, основица)
 • Проверка на документација и нејзина автентичност
 • Сметководствено евидентирање на влезни фактури суровини и трговска стока материјално и финансово
 • Сложување на материјално и финансово сметководство (временски интервал)
 • Внесување на нормативи во систем
 • Проверка-контрола на внесените нормативи во систем
 • Проверка на COGS
 • Сложување на фактичка со сметководствена евиденција (пописи)
 • Проверка на КДФИ
 • Проверка на ПЛТ, проверка на ЕТ
 • Видови извештаи и рокови
 • Видови договори и времетраење (месечно, еднократно,квартално)
 • Исплата
 • Сметководствено евидентирање на пресметки по основ договори
 • Подготовка на документација за тендери
 • Архивирање на документација и проверка на Договори за соработка
 • Останати административни задачи
 • Контрола на теркови на книжење
 • Овластувања за пристап до база на податоци во систем
 • Изработка на вирмани за деца
 • Евидентирање и контрола на уплати
 • Евидентирање на кало
 • Школи спискови  фактурирање
 
Личен профил:
 • Навремено исполнување на работните задачи
 • Организирана,ефикасна ефективна  одлучна и одговорна личност
 • Способност за водење на тим и развиена професионална  комуникација
 • Лојалност, самоиницијативност, амбициозност, темелност и  енергичност
 • Способност за работа под притисок
   

Ние Ви нудиме:
Динамична работна средина каде активно  се следи и поттикнува успехот во работењето, а напредокот во кариерата на вработените зависи од остварените  резултати.

Доколку ваквиот работен ангажман е предизвик за Вас, испратете ја Вашата биографија преку полето Брза Апликација.

Напомена:
Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.  Апликациите без назнака нема да бидат разгледани!

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде