Vrabotuvanje.com - Инженер за софтвер за инструмент табли - Скопје - ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Инженер за софтвер за инструмент табли

Скопје

Рок за пријавување:

 • ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден

ОПИС НА КОМПАНИЈАТА:

Van Hool е реномиран белгиски производител на автобуси и комерцијални возила, со годишен капацитет на произвoдство од околу 1,400 автобуси и 3,000 комерцијални возила. Van Hool од Белгија е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 60 години Van Hool Белгија има репутација за дизајн и производство на високо квалитетни и современи производи.

Продолжуваме со процесот на селекција на вработени за потребите на нашиот производен капацитет Ван Хоол Македонија, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона–Скопје 2, во Бунарџик/Илинден. 

Во одделот за истражување, равој и тестирање на електрични компоненти и системи на автобуси, компанијата има потреба од софтвер-инженерИНЖЕНЕР ЗА СОФТВЕР ЗА ИНСТРУМЕНТ ТАБЛИ

 
РАБОТНИ ЗАДАЧИ:
 • Развој на embedded софтвер за целосно дигитални иснтрумент табли
 • Анализа на потребите за тестирање и тест спецификации во соработка со тест инженерите 
 • Работа во Agile/SCRUM тимови за развој на софтвер според V-моделот
 
ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:
 • Магистрирал, дипломирал, или стекнал еквивалентно работно искуство во областа на   развој на софтвер  по можност во автомобилската индустрија 
 • Искуство во апликативно програмирање за embedded системи со употреба моделно базиран дизајн (Simulink), или со PLC тип на јазици (logi.cad).
 • Познавање на CAN, CAN протоколите (J1939, UDS, XCP), и CAN алатки (Vector canalyser, Canoe,…)
 • Искуство во работење во Agile средина (SCRUM)
 • Способен да проценува, да дава приоритет и да организира задачи самостојно
 • Темелно познавање на општа електроника, електроника за возила како и тестирање на софтвер
 • Способен да комуницира течно на англиски јазик (пишување, зборување, разбирање)
 
ЌЕ СЕ СМЕТА ЗА ПРЕДНОСТ ДОКОЛКУ АПЛИКАНТИТЕ:
 • Завршиле студии на ФЕИТ на смеровите КХИЕ или КСИАР
 • Имаат искуство со embedded софтвер за апликација на возила
 • Имаат практично познавање на Automotive Spice, развој на V-модел, ISO26262
 • Имаат искуство во HIL/SIL тестирање
 
ШТО НУДИМЕ:
 • Проекти поврзани со јавен транспорт, e-mobility...
 • Разновидна работа и предизвикувачки проекти
 • Можности за обука и раст во рамките на организацијата
 • Да бидете дел од динамичен тим каде што се ценат индивидуалните иницијативи
 • Работа во реномирана меѓународна компанија
 • Рабоно време од понеделник до петок од 08:00 – 16:00 часот, 40 часови неделно
 • Организирана исхрана и превоз
   
 
Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на англиски или на македонски јазик на www.vanhool.mk , во делот “отворени работни места”. 
Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 
 
Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 
 
Краен рок за доставување на апликациите: 28.07.2021 година
Аплицирај
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Останато изнесува 22.029 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде