Vrabotuvanje.com - Менаџер на оддел Квалитет - Скопје - ДУРА АУТОМОТИВЕ ДООЕЛ Илинден
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Менаџер на оддел Квалитет

Скопје

Рок за пријавување:

 • ДУРА АУТОМОТИВЕ ДООЕЛ Илинден

Менаџер на оддел Квалитет

 

ОПСЕГ НА РАБОТАТА

Менаџира и координира комплексни активности од областа на квалитетот во фабричкото производство и во дополнителните подржувачки процеси на производството за да се обезбеди робустност на производот/процесот/системот кои ги задоволува критериумите и побарувањата на внатрешните и надворешните клиенти. Менаџерот за квалитет му помага на директорот за квалитет во контролирањето на систем за управување со квалитет, планирање на квалитет, обезбедување на квалитет, APQP, контакт со клиенти, научени лекции од корективни / превентивни активности и одржување на сертификација на ISO 14001, TS16949 или други применливи стандарди. Тој ќе му помогне во олеснување на промените во целата организација и во воспоставување на квалитетни политики и процедури на сите нивоа што ќе обезбедат квалитетот на Дура ги исполнува или да ги надмине очекувањата на клиентите.
Одговорност за сите сложени активности за квалитет во фабриката.
Поддршка на директорот за квалитет при планирање на активности во врска со развој, примена и одржување на стандарди за квалитет за процеси, материјали и производи со извршување на следниве главни одговорности:

 • Одговорен за развој и одржување на Интегриран Менаџмент Систем.         
 • Администрирање и директна супервизија и одговорност за персоналот во одделот за квалитет и тестирање, вклучително и регрутирање, тренинг, оценка на извршување, препораки за унапредување и распореди за работа
 • Одговорен за оценување на постоечките како и за новите програми за обезбедување на квалитет ,раководи со проектите за постојано подобрување.
 • Одговорен е за развојот и подобрувањето на методите за мерење за да ги надгледува извршувањето на процесите како што се First Time Yield, Дефекти по оддел, трошоци за квалитет, капацитет на процесите итн.
 • Постигнува мониторирање на задоволството на внатрешни и надворешни клиенти, препорачува области на подобрување како што се APQP, Квалитет, Трошоци, Испорака и води во напорите за решавање на проблемите со квалитет и варијабилноста на процесите.
 • Одговорен за следење на сертификацијата на способни добавувачи, ја надгледува работата на добавувачите, препорачува области на подобрување како што се APQP, Квалитет, Трошоци, Испорака и води во напорите за решавање на проблемите со квалитет и варијабилноста на процесите.
 • Развива и имплементира ефективни процеси за да идентификува проблеми, да додели ресурси и раководи постојани корективни активности за сите проблеми со производите и процесите, вклучително и оние кои се јавуваат интерно на локациите кај клиентот и на терен.
 • Го поддржува Директорот за квалитет во подобрување на профитабилноста на организацијата со дизајнирање и процесирање за квалитет и минимизирање на минатата практика за проверка на квалитет.
 • Го поддржува Директорот за квалитет во развојот и оддржувањето на стратегија за развој на добавувачи вклучително планови и проекти за идентификување на добавувачи од висок ризик, како поддршка на корпоративните тимови за квалитет и набавки.Ефективна контрола и раководење на APQP и активности за развој на добавувачи, во поддршка за постигнување на целите за намалување на трошоци од страна на Одделот за набавки и нивоа на извршување на добавувачите.
 • Го поддржува Директорот за квалитет во развојот и оддржувањето на редуцирање на процесот на гаранција вклучувајќи анализи за вратени производи како и бази на податоци, за рапиден одговор на проблемот и минимизирање на финансискиот импакт врз организацијата.Ги проследува искуствата назад во одделите за Производство и Инженеринг.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Високо образование- машински инжинер
 • Претходно слично или исто работно искуство ќе се смета за предност
 • Силно ориентирана личност кон клиентите, способност за решавање на проблеми.
 • Докажано искуство во менаџирање на проекти во автомобилската индустрија.
 • Силна компјутерска способност и работење со компјутери.
 • Внатре лични способности ефектинвно да работи со други колеги.
 • Способност да спроведува бизнис однесување на високо ниво и со почит и доверливост да се однесува кон добиените информации.
 • Способност да организира и однапред да планира

ТЕХНИЧКИ И ДРУГИ ВЕШТИНИ

 • Задачите бараат значително познавање на практиката и политиката на управување интерпретација или комбинација на образование и искуство што развива техничка способност за самостојно оценување, селекција и примена на техники и стандарди
 • Познавање на системи за управување со квалитет, како што се ISO14001, TS16949 и други применливи стандарди. Работно познавање на PPAP, APQP, FMEA, методи за контрола на квалитет, техники за контрола на квалитет и софтвер за анализа на квалитет.
 

Сите заинтересирани кандидати своите професионални биографии може да ги достават
преку полето Брза Апликација.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Менаџмент изнесува 39.113 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде