Vrabotuvanje.com - Комерцијалист - Скопје - КАЗ ГРУП Илинден
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Комерцијалист

Скопје

Рок за пријавување:

 • КАЗ ГРУП Илинден

КАЗ ГРУП ДОО Илинден, за своите потреби објавува оглас за вработување на:

КОМЕРЦИЈАЛИСТ
3 извршители

 

Опис на работни задачи:

 • Врши понуда и продажба на производи и контактира, преговара и договара со деловните партнери во рамките на своите овластувања;
 • Врши увоз и извоз на материјали – меѓународна трговија;
 • Изготвува налози за работа или по потреба и работни налози;
 • Изготвува излезни фактури за продадени производи;
 • Ги следи објавените тендери, ја припрема потребната документација за тендер и учествува на електронска аукција;
 • Го испитува пазарот, ја прати побарувачката, промените и интересот за нови производи на пазарот и за тоа редовно го известува непосредниот раководител и Комерцијалниот директор;
 • Води евиденција за сите комитенти и изработува дневни, неделни, месечни, квартални, полугодишни и годишни комерцијални извештаи;
 • Контактира со деловните партнери по пат на телефон, писмено и електронски;
 • Се грижи за наплата на побарувањата и контактира со комитентите околу наплатата на побарувањата.

Потребни квалификации:

 • Завршено високо образование;
 • Одлично познавање на англиски јазик-пишуван и говорен;
 • Високо ниво на компјутерски вештини;
 • Високо ниво на комуникациски и организациски способности;

Компанијата нуди:

 • Соодветни работни услови и конкурентна плата, согласно квалификациите и искуството
 • Организиран превоз
 • Работно време од 07,30 до 15,30 часот
 
 
Доколку сте заинтересирани и ги исполнувате наведените квалификации, потребно е да доставете кратка биографија, преку полето Брза Апликација.
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Продажба изнесува 22.310 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде