Vrabotuvanje.com - Електроинженер - Македонска Каменица - САСА ДООЕЛ
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Електроинженер

Македонска Каменица

Рок за пријавување:

 • САСА ДООЕЛ
 • Адреса: Рударска бр.28, 2304 Македонска Каменица
 • Веб страна: http://www.sasa.com.mk

Електроинженер

Дава извештај на: Главен инженер за управување со јаловина
Локација: Рудник САСА 

КЛУЧНИ ОДГОВОРНОСТИ:

Електроинженерот ќе работи блиско со тимот на САСА за капитални проекти и ќе биде одговорен но не и ограничен за:

 • Ќе работи со тимот за одржување на САСА за обезбедување на било какви дополнителни информации кои што можеби ќе се потребни за да се заврши завршното инженерство (кое е превземено од страна на локални фирми за инженерство).
 • Учествува во обука која што е обезбедена од страна на различни снабдувачи за опрема. Ова е за да се обезбеди дека е добиено детално знаење за секој специфичен дел на опремата.
 • Помага и работи заедно со изведувачите, со цел да го сподели знаењето и искуството додека развиваат детално знаење на аспекти на инсталација на електрични системи.
 • Помага на тимот за капитални проекти во развивање на упатства за обука и презентации за целта за одржување и обука за решавање на проблеми за придобивки на другите членови на тимот во електро службата.
 • Помага со проценки за развој на здравје и безбедност и процедури за безбедно работење.
 • Обезбедува насоки и поддршка како дел од превентивно и тековно одржување на електрични системи.
 • Осигурува дека постројките се одржуваат до договорениот стандард со превземање на планирани и повторно активни сервиси и одржување, откривање на дефекти и задачи за поправка кај електрични сервиси низ секоја постројка.
 • Извршува проверки за истражување за цел на контрола на квалитет кои што вклучуваат затворен простор и висини, евиденција на целата работа и комплетирање на поврзани регистри/дневници.
 • Одговорен за одржување на било кои идни инсталации и поправка на електрични системи.
 • Превзема одговорност за општо повторно активно одржување во согласност со долгорочните цели и задачи на САСА.
 • Да открие дефект и да обезбеди задоволително отстранување на дефект и да ги одржи нивоата на сервис во рудник во секое време.
 • Да осигура дека се направени доделените, планираните одржувања и малите поправки и да превземе барања за сервис кои што се покренати од страна на менаџерскиот систем на САСА.
 • На безбеден начин да превземе инцидентни и итни или пак итни задачи и работи според временските рамки на спецификација на сервис.

КЛУЧНИ КОМПЕТЕНЦИИ:

 • Етички вредности – Се придржува до основните вредности и верувања и се однесува согласно. 
 • Решавање проблеми – Ги анализира проблемите за да најде решение. Има желба да научи за работата и да работи и да се развива во различни области на бизнисот.
 • Интегритет и Доверба – Доверлив, директен и коректен.
 • Функционални/технички вештини – Поседува вештини за ефективно работење и постигнување на високи резултати.
 • Смиреност – Смирено работење под притисок и при соочување со неочекувани работи и способен е да ги исполни малите рокови.
 • Организираност – Способен е да управува ефективна употреба на сите достапни ресурси. Поставува приоритети, прави распоред за работа, следи напредок кон целите, и е во тек со детали/информации/активности.
 • Управување на процеси   –  Разбира и користи ефективно работење за да го зголеми бројот на ресурсите
 • Управување со иновации – Способен да управува со својата креативност и креативноста на другите
 • Tимска работа – Mора да биде способен и проактивен да работи во мал тим.  
 • Комуникација – Мора да биде способен да комуницира на ефективен начин со снабдувачи и изведувачи.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ, ЗНАЕЊА И ПРЕТХОДНИ ИСКУСТВА:

 • Квалификуван електричар за одржување (дипломиран електроинженер).
 • Mора да има познавање со сите правилници за електрична опрема и инсталации.
 • Минимум 3 годишно искуство на работење и одржување на опрема и системи на комерцијална електрична постројка.
 • Способност за читање на цртежи со електрични шеми.
 • Да биде способен да нарача и да провери спецификации на опремата вклучувајќи резервни делови.
 • Да биде способен да подготви распореди за одржување, технички процедури и листи за проверка.
 • Разбирање на практиките за безбедно работење (како што е заклучување и означување).
 • Да има желба да ги почитува практиките за безбедно работење.
 • Способност да работи со тимови со повеќе дисциплини и да управува други.
 • Способност да користи основни функции на Microsoft Outlook, Word и Excel.
 • Возачка дозвола – Б категорија.

 

Испратете го Вашето CV преку полето Брза Апликација

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Машинско инженерство и Бродоградба изнесува 26.404 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде