Vrabotuvanje.com - Машинист на универзална машина (BOBCAT) - Скопје - ГД ГРАНИТ АД Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Машинист на универзална машина (BOBCAT)

Скопје

Рок за пријавување:

 • ГД ГРАНИТ АД Скопје

ГД Гранит АД Скопје e најголемиот македонски градежен изведувач, чија основна дејност е изградбата на патишта и автопатишта, бренд кој е препознатлив и надвор од границите на Република Македонија. Главните активности на ГД Гранит АД Скопје се градежни активности од областа на високо и нискоградбата, со претежна концентрација на капиталните Проекти кои се обемни и знајчани како по нивната големина така и по нивната сложеност.

ГД Гранит АД Скопје има потреба од

Машинист на Универзална машина (BOBCAT)  – 2 извршители


Кандидатите потребно е да ги исполнуваат следните услови:
 • Средна стручна спрема. 
 • Минимум 3 години работно искуство во ракување со универзален ровокопач. 
 • Пожелно е да поседува Уверение за ракување со ровокопач.

Клучни одговорности и задачи:
 • Ги извршува сите работи предвидени за соодветната машина со упатството и се грижи за редовно работење и функционирање на машината, како и редовна промена и контрола на уље, филтри, систем за ладење, мерни инструменти, подмачкување, чистење, притегнатост на одредени склопови, делови и друго и е одговорен за нивна доследна примена;
 • Секојдневно ја проверува и контролира исправноста на градежната машина со која е задолжен;
 • Врши евиденција и потпишување на дневниот учинок на машината, применото гориво и го доставува до извршителот за експлоатација на на градежна механизација;
 • Учествува во постапка на дефектажа на дефектите и нивно ефикасно отстранување и поправка;

Компанијата нуди:
 • Работен однос на определено време од 3 месеци со можност за продолжување
 • Стабилност и можност за личен развој
 • Градење на успешна кариера
 • Можност за надградба на професионален план
 • Одлични услови за работа – атрактивна и динамична работа
 • Професионална обука според личните потенцијали и потребите на компанијата

Личен профил:
 • Способност во организирање  на ресурси и поставување на приоритети
 • Способност за тимска работа
 • Лојалност, иницијативност, темелност, енергичност
 • Способност за координација и работење со рокови
 • Висока работна етика
 • Доверливост
 
Кандидатите покрај наведените услови, потребно е да ги исполнуваат и општите услови предвидени со Закон. Работата од огласеното работно место ќе се одвива од понеделник до петок со полно работно време (8 часа) од 07,30 до 15,30 часот.

Изборот на кандидатите треба да се изврши во рок од 30 дена.
Огласот трае десет работни дена од објавувањето.
 
Изборот на кандидатите ќе биде извршен согласно член 23 од Законот за работни односи. 
 
Молбите за работа доставете ги во ГД,,Гранит,,АД-Дирекција Скопје на ул. Димитрија Чуповски бр.8, или преку полето Брза Апликација.
 
За дополнителни информации кандидатите можат да ја контактираат службата за Човечки ресурси на тел. бр. 02 3218-748.  и 071 227-218
 
Само кандидатите кои ќе достават комплетна документација и кои ги исполнуваат бараните услови наведени во огласот ќе бидат вклучени во процесот на селекција..

Известување за заштита на лични податоци на кандидатите за вработување

 • Процес на обработка на лични податоци: Селекција на кандидати за вработување во ГД ГРАНИТ АД Скопје
 • Правен основ: Закон за заштита на личи податоци РСМ бр.42 од 16.02.2020
 • Контролор: ГД ГРАНИТ АД Скопје   
 • Кои лични податоци ги обработуваме и кој се има пристап до истите: Ние ги обработуваме само личните податоци кои ги имате наведено во Вашата лична биографија Пристап до Вашите лични податоци имаат само вработените и менаџерите кои се одговорни за спроведување на процесот за избор на кандидати и Генералниот директор на друштвото
 • Од каде ги добиваме Вашите лични податоци: Преку Вашата апликација на vrabotuvanje.com.mk или jobs@granit.mk
 • Зошто ги обработуваме Вашите лични податоци: Вашите лични податоци ги обработуваме за да избереме соодветен кандидат за отворената работна позиција
 • Чување на  вашите лични биографии: Во период од 6 (шест) месеци од денот на завршување на огласот
 • Повеќе информации за обработката на личните податоци од страна на Друштвото и начинот на остварување на правата на субјектите на личните податоци, можете да најдете на следниот линк
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Производство и Занаетчиство изнесува 24.798 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде