Vrabotuvanje.com - Финансиски Контролор - Скопје - АПАВЕ СЕЕ ДООЕЛ
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Финансиски Контролор

Скопје

Рок за пријавување:

 • АПАВЕ СЕЕ ДООЕЛ
 • Адреса: Фјодор Достоевски 72, 1000 Скопје
 • Веб страна: http://www.apave.com

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Финансиски Контролор
за работа во странство

Краток опис на работната позиција:

Работата се состои од работење со ротации во странство и во Македонија

Истата се одвива во канцеларии на “Апаве” и потенцијалниот вработен ќе биде инволвиран во целокупното финансиско менаџирање на канцеларијата во која што ќе работи, во постојана комуникација со менаџерот и останатите засегнати страни (клиенти, банки, добавувачи).

Потребни квалификации:

 • Завршено високо образование- Економски факултет.
 • Работно искуство минимум 1 година (предност ќе имаат кандидати со претходна работнa позиција во областа на сметководство или финансии за компании од приватен и јавен сектор.)
 • Одлично познавање на деловен англиски јазик
 • Напредно познавање на MS Office – Excel.
 • Желба за учење и усовршување на вештини и знаења

Одговорности:

 • Месечно фактурирање и издавање на излезни фактури, комуникација со клиенти за фактурирање, инволвиран во процесот за барање наплата од клиентот, грижа за застареност на побарувањата,
 • Инволвиран во процесот за плаќање на долгови кон добавувачи и комуникација со банките за исплати кон добавувачите
 • Подготовка на документи за сметководство и ажурно средување на истите документи
 • Придржување во целост на интерните политики и процедури.
 • Учество во проекти, меѓусекторска иницијатива и  споделување  задачи и координација со менаџерите на одделните сектори

Што нудиме: 

 • Континуирани месечни примања кои зависат од работната локација (во или вон Македонија)
 • Организирано сместување и превоз до работното место во земјата на престој
 • Покриени трошоци за храна за секој изминат ден во земјата на престој
 • Целокупните логистички трошоци што произлегуваат и може да произлезат од патувањата и престојот во странство е на товар на “Апаве”, како и континуираната логистичката поддршка од тим во државата на престој и од Македонија.
 • Континуиран тренинг за алатки и апликации кои се употребуваат

 

Сите заинтересирани треба да испратат кратка биографија преку полето Брза Апликација.
 

Успешните кандидати ќе бидат најпрво повикани на иницијален разговор и тестирање на основните познавања во својата професија.

Кандидатот кој ги исполнува условите почнува со работа веднаш.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде