Vrabotuvanje.com - Сметководител - Скопје - Фруктал Мак а.д.
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Сметководител

Скопје

Рок за пријавување:

 • Фруктал Мак а.д.

 

сметководител
(1 извршител)

Потребни квалификации и вештини:

 • Високо образование - Економси факултет
 • Претходно работно искуство на иста работна позиција
 • Познавање на англиски јазик
 • Да поседува лиценца за овластен сметководител
 • Активно работење со апликациите од Microsoft Office пакетот

Што очекуваме од вас:

 • Ги контира влезните и излезните књиговодствени документи
 • Изготвува налози за књижење и истите ги књижи во аналитичката и синтетичка книговодствена евиденција
 • Изготвува влезни калкулации за набавените репроматеријали и итрговска стока, и истите ги книжи во материјалната евиденција
 • Ги книжи приемниците за готов производ во материјалната евиденција
 • Ги книжи испратниците за издадени репроматеријали во материјалната евиденција, и врши сложување на магацинската евиденција со книговодствената евиденција.
 • Ја следи состојбата на инструментите за обезбедување на побарувањата и по потреба предлата и подготвува документи и активности поврзани со тие инстурменти (реализација на гаранција, покренување постапка пред суд и др.)
 • Ја следи наплатата на стасаните побарувања и дава предлози за начинот на наплата
 • Одговара за точноста и ипсравноста на податоците содржани во пријавите и пресметките кои се подсецуваат до надлежните државни органи

Ние нудиме:

 • Професионален предизвик во домашна компанија со водечка позиција на пазарот
 • Позитивна работна атмосфера
 • Работа во хармоничен и силен тим со силни семејни вредности

Аплицирај!

Ве покануваме, доколку имате интерес пратете ваша апликација со Професионална биографија користејќи го полето „Брза Апликација“

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде