Vrabotuvanje.com - Сметководител - Скопје - СПЕЦИЈАЛ - ПРОДУКТ ДООЕЛ Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Сметководител

Скопје

Рок за пријавување:

 • СПЕЦИЈАЛ - ПРОДУКТ ДООЕЛ Скопје
 
 
СПЕЦИЈАЛ-ПРОДУКТ ДООЕЛ Скопје е компанија со 30 годишна традиција која поради понатамошен развој објавува оглас за:
 
Сметководител
 
 
Образование, искуство, вештини:
 • Работно искуство во сектор сметководство и финансии
 • Напредни способности за комуникација, добри аналитички способности и способност за решавање на проблеми
 • Познавање, почитување и примена на важечки закони, прописи и професионални стандарди
 • Напредно познавање на MS Office (Excel, Word, e-mail)
 • Познавање на работа во софтвер – Collab ќе се смета за предност
 
Работни задачи:
 • Регистар, попис и инвентаризација на ОС
 • Реверс на Основни средства-интерен документ
 • Сметководствено евидентирање на ситен инвентар
 • Сложување на материјално и финансово сметководство (временски интервал)
 • Сложување на фактичка со сметководствена евиденција (пописи)
 • Проверка на ПЛТ, проверка на ЕТ
 • Евидентирање на кало
 • Денарски и девизни плаќања,
 • Евидентирање на денарски и девизи изводи,
 • Водење на готовинска благајна со интерни форми и документи,
 • Евидентирање на валута на плаќање и следење на рок за плаќање спрема добавувачи,
 • Сложување на аналитички картици со коминтенти,
 • Сметководствено евидентирање на влезни фактури и спроведување на процес за одобрување на трошоци,
 • Проверка и сметководствено евидентирање на одобренија и повратници и
 • Познавање и водење на книговодство во производствени процеси.
 
Личен профил:
 • Навремено исполнување на работните задачи
 • Организирана,ефикасна ефективна  одлучна и одговорна личност
 • Способност за водење на тим и развиена професионална  комуникација
 • Лојалност, самоиницијативност, амбициозност, темелност и  енергичност
 • Способност за работа под притисок
 
Ние Ви нудиме:
 • Пријатна работна средина каде активно се следи и поттикнува успехот во работењето, а напредокот во кариерата на вработените зависи од остварените резултати.
 
Доколку ваквиот работен ангажман е предизвик за Вас, испратете ја Вашата биографија на преку полето Брза Апликација.
 
Напомена:
Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани. 
Апликациите без назнака нема да бидат разгледани!
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде