Vrabotuvanje.com - Инженер за внатрешна контрола на квалитет - Прилеп - Gentherm
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Инженер за внатрешна контрола на квалитет

Прилеп

Рок за пријавување:

 • Gentherm

 

Инженер за внатрешна контрола на квалитет
2 (два) извршители

Функции, област на одговорност и стручност за позицијата:
 • Организирање и исполнување на работата во согласност со стандардите и спецификациите, кои се одобрени со примероци (модели) и техничка документација, услови за набавка и договори. Обезбедува зајакнување на производната дисциплина, обезбедување на високо техничко ниво и квалитет на производите.
 • Испорака и контрола на документацијата, која се занимава со квалитет.
 • Внесување документи во системот PDM и Windchill систем. Известување за одговорни лица за потврда.
 • Подготовка на документи за ревизија на производот.
 • Учество во развојот на производот и процесите.
 • Реализација на други задачи според инструкциите на Високиот инженер за квалитет на менаџер за квалитет.
 • Реализација на задачите, кои се занимаваат со квалитетот во границите на APQP-групата, соработка во процесирањето на рекламацијата на клиентот.
 • Учество во развој и актуелизација на FMEA, услуги за податоци, кои се со активностите поврзани со PPAP.
 • Одобрување на производствените планови со спецификација на производ и актуелизација на производот во посебна фаза на живот.
 • Следење на контролните планови, како и контролни планови на CAQ (SPC).
 • Учествувајте во дискусии со нулти серии, соработка во одобрување на сериско производство.
 • Учествувајте во анализата на репарации и подготовката на ревизии.
 • Учествувајте во обуката на нови работници и вработени.
 • Исполнување на упатствата на директорот.
 • Спроведување на внатрешни ревизии на процесот и ревизии на производи.
 • Извештај за извршените задачи.
 • Комуникација со добавувачот, клиент.
 • Организирајте дневна работа и контролирајте контролори за квалитет.
 • Вршење на анализа на грешките со цел да се спречи нивно повторување.
 • Учество во анализа на дневен неуспех
 • Во случај на несовпаѓање, тоа може да доведе до сериски дефицит. Внатрешните инженери мора да го прекинат производството и да го информираат раководството.
 • По чистота и редот на работното место.
 • Исполнување на дополнителни задачи дадени од инженерот за квалитет или раководителот на одделот.
 • Документација за усогласеност со управувањето со животната средина.
 • Почитување и учествување во правилата на стандардот за управување со животна средина ISO 14001, безбедност и здравје на работно место ISO 45001 и стандардот за енергетска ефикасност ISO 50001, како и подготовка на документација потребна за Аудити и обезбедување поддршка за време на истите.


Потребни квалификации:

 • ВСС
 • Работно искуство од 2 -5 години во областа
   

Сите заинтересирани кандидати своите професионални биографии може да ги доставите преку полето Брза Апликација.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Производство и Занаетчиство изнесува 24.798 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде