Vrabotuvanje.com - Инженер за планирање во квалитет - Прилеп - Gentherm
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Инженер за планирање во квалитет

Прилеп

Рок за пријавување:

 • Gentherm

 

Инженер за планирање во квалитет
1 (еден) извршители

Функции, област на одговорност и стручност за позицијата:
 • Подготовка на PPAP-документите според стандардните и барањата на клиентите,
 • Учество во развој на производи и процеси - Учествувајте на состаноците за APQP
 • Креира контролен план проверува дали е во согласност со линијата FA за време на 0 job
 • Одобрува PFC и проверува дали е во согласност со FA линијата за време на 0 job.
 • Креира IMDS извештаи
 • Учествувава во 0 job производство. Учество во дискусија и одобрување на нулта серија и соработува со други одделенија.
 • Мерење и испраќање PPAP делови на клиентите,
 • Архивирање на деловите на PPAP.
 • Контрола на делови од zero job во системот (SAP)
 • Системско отфрлање на архивираните PPAP делови на секои 3 месеци
 • Комуницира со претставниците од страната на клиентите одговорни за PPAP одобренија
 • Поднеува PPAP документација на порталите на клиентите
 • Внесување на документи во PDM системот и системот Confluence. Известување на одговорните лица за потврда.
 • Ја информира организацијата кога PPAP е одобрен
 • Годишна преквалификација
 • Учествува во преземање на залихи
 • Во случај на појава на неусогласеност која води кон сериската грешка, должен е да го прекине производството и да го извести раководството
 • Учестува во подготовката на аудити и другите ревизии.
 • Учестува во обука на нови работници и вработени.
 • Исполнува упатствата и задачи на директниот менаџер реирање и следење на нарачки за одделот за квалитет во Онвентис
 • Евиденција за присуство на годишен одмор и ажурирање на податоците во системот за присуство на СНТ
 • Набавка на канцелариски материјали за Одделот за квалитет
 • Поправање на средства
 • Наплата на набавки и ракување со фактури
 • Барања за прекувремена работа
 • Извештај за извршените задачи.
 • Одржување на чистота и редот на работното место.
 • Учествува во анализи во случај на поплаки.
 • Усогласување на документацијата за управувањето со животната средина
 • Почитување и учествување во правилата на стандардот за управување со животна средина ISO 14001, безбедност и здравје на работно место ISO 45001 и стандардот за енергетска ефикасност ISO 50001, како и подготовка на документација потребна за Аудити и обезбедување поддршка за време на истите.

Потребни квалификации:

 • ВСС
 • Познавање на англиски јазик
 • Сертификати Департман за тренинг Матрица 

Сите заинтересирани кандидати своите професионални биографии може да ги доставите преку полето Брза Апликација.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Производство и Занаетчиство изнесува 24.798 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде