Vrabotuvanje.com - Директор на програми (CV Program Director) - Скопје - СОС ДЕТСКО СЕЛО
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Директор на програми (CV Program Director)

Скопје

Рок за пријавување:

 • СОС ДЕТСКО СЕЛО

СОС Детско село е Здружение на граѓани кое претставува дел од големото семејство на меѓународната хуманитарна организација “СОС Детски села Интернационал”. Здружението делува и работи на развојни програми од областа на социјална заштита, социјална превенција и детски права. За таа цел има и основано Приватна  Установа за вон-семејна заштита СОС ДЕТСКО СЕЛО – СКОПЈЕ  преку која ги спроведува своите услуги за деца без родители, згрижувачки семејства и семејства и млади во социјални ризици.

Приватната Установа СОС Детско Село – Скопје,  огласува слободно работно место на определено време од 3 години со можност за продолжување:

ДИРЕКТОР на ПРОГРАМИ ( CV Program director)

 

Директорот на  програми, под надзор на Управниот Одбор  и Извршниот директор на Здружение на граѓани СОС Детско село Северна Македонија и соработка менаџерскиот тим и со функционалните позиции во Националната канцеларија, го води севкупниот развој и имплементација на услугите кои се дел од Установата, во согласност со закон, визијата, мисијата, организациската стратегија, политики и стандарди.

Клучни одговорности:

 • Директорот на програми ги раководите сите програмски единици (програми) и ги имплементира годишните планови,  презема мерки за нивно ефикасно спроведување, ги извршува одлуките на органот на управување, поднесува извештај за резултатите од работењето до Националната канцеларија на СОС Детско Село Македонија
 • Го води спроведувањето на услугите во согласност со важечките закони, меѓународни и национални политики, стратегии, стандарди за квалитет и водичи
 • Учествува во стратешкото планирање на организацијата СОС Детско Село како дел од националниот менаџерски тим
 • Раководи со процесите на годишно програмско и финансиско планирање и известување на установата и услугите кон сите засегнати страни
 • Ги следи измените на законските и подзаконските акти релевантни за работата на програмите и услугите и врши усогласување согласно промените
 • Придонесува во унапредување на постоечките услуги и програми или развој на нови согласно потребите на заедницата и придонесува за нивна само-одржливост
 • Учествува при развој и воспоставување на нови социјални услуги или проекти на различни локации во државата
 • Го следи севкупното финансиско работење и ја контролира искористеноста на буџетот на  установата и услугите согласно  годишниот план и врз основа на извештаите на одделот за финансии
 • Осигурува спроведување на Политика на Заштита на децата и сите документи кои се во врска со политика на заштита на деца во асоцијацијата
 • Одговорен е за раководење засновано на резултати, вклучувајќи планирање, следење и евалуација на услугите;
 • Осигурува квалитетно спроведување на стручната работа преку Раководителите на програмите
 • Координира и обезбедува соработка помеѓу сите области на работа во рамките на установата;
 • Одговорен е за управување со квалитетот на услугите и осигурува спроведување на националните и меѓународни стандарди за квалитет и методологии за работа
 • Го води и координира тимот на раководители кон ефикасно спроведување на работните планови и цели
 • Го менаџира работниот учинок на Раководителите и административниот персонал
 • Развива и зајакнува партнерства со други организации и институции,  од важност за работата на СОС Детско Село
 • Ја промовира работата на организацијата на јавни настани, конференции, медиуми и општа јавност
 • Промовира професионална комуникација и организациска култура базирана на почит и професионална меѓу тимска и организациска соработка

Потребни квалификации:

 • Високо образование: дипломиран социјален работник, психолог, педагог, дефектолог, социолог, економист, правник или друг профил од општетсвено – хуманистички науки и организациски науки.
 • Минимум 5 години работно искуство на раководна позиција
 • Вештини за проектно работење (подготовка и имплементација на проекти)
 • Искуство во управување со проектни буџети
 • Силни комуникациски вештини и висока работна етика
 • Способност за стратешко размислување
 • Вештини за тимско работење
 • Ориентираност кон решавање на проблеми
 • Способност за справување со работа под притисок
 • Вештини за градење и развој на тимови
 • Одлично познавање на говорен и пишан англиски јазик
 • Вештини и знаење за работа со компјутерски апликации (Windows, MS Office).

Предност

 • Познавање на важечката законската регулатива од областа на социјална заштита
 • Работно искуство во раководење на тимови во невладиниот сектор или установи од областа на социјалната заштита
 • Вештини за проектно работење (подготовка и имплементација на проекти)

Работни услови:

 • Работа на определено време во траење од 3 години со можност за продолжување на неопределено време
 • Работно време од понеделник до петок од 08.00 до 16.00

Ве молиме испратете професионална биографија и мотивациско писмо најдоцна до 06.02.2023 преку полето Брза Апликација.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија, согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на СОС Детско село Скопје и истите да бидат зачувани во дата базата.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Менаџмент изнесува 39.113 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде