Vrabotuvanje.com - Агенти за развој на бизнис (Скопје, Битола, Штип и Тетово) - Скопје, Битола, Штип, Тетово - Lycamobile
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Агенти за развој на бизнис (Скопје, Битола, Штип и Тетово)

Скопје, Битола, Штип, Тетово

Рок за пријавување:

 • Lycamobile

Мисијата на Lycamobile е да ги поврзе пријателите и семејството околу целиот свет. Како најголем светски меѓународен мобилен виртуелен мрежен оператор (MVNO), Lycamobile обезбедува ниска цена, интернет со висок квалитет и говорни услуги за повеќе од 16 милиони корисници во 25 земји. Со самото проширување нуди широк спектар на финансиски и туристички услуги, вклучувајќи ги и Lycamoney и Lycafly, кои им помагаат на луѓето да контактираат преку границите. На македонскиот пазар веќе неколку години семејството на Лајкамобајл е во пораст, преку понуда која вклучува пакети со мобилни комункациски услуги достапни по атркативни цени и врвен квалитет.
 

Како резултат на зајакнување на нашите деловни операции, во потрага сме по член на позицијата:
 
Агенти за развој на бизнис (Скопје, Битола, Штип и Тетово)
 
 
Агентот за развој е одговорен за максимална видливост и препознатливост на продуктот, развој и проширување на корисничката мрежа во одредена зона, со вклучен акцент на маркетинг сегмент со ефективно презентирање/продажба на компанискиот продукт  и останати поврзани услуги. Контактира и обезбедува нови деловни корисници.
 

Работни задачи:

 • Демонстрирање и објаснување на продукти, методи и услуги ;
 • Обезбедување на примероци од продукти, постери, информативни брошури или други стимулации за презентација на трговците на мало со цел да се склучи соработка со истите;
 • Промовирање на продукти и евидентирање/подготовка на извештаи за продажба;
 • Теренска контрола и проверка на продажни активности, препознавање на можности за брендирање и поплнување на формулар за повратни информации од трговците на мало при секоја посета;
 • Постување и организација на прикази и демонстрација за привлекување на вниманието на потенцијалните клиенти и осигурување дека малопродажниот бизнис ќе работи непречено;
 • Транспорт, склопување и расклопување на материјалите што се користат во презентациите;
 • Способност да се развие длабинско разбирање за потребите и навиките на трговците на мало во одредената територија (зона);
 • Способност да се идентификуваат можностите на пазарот и обезбедување на различност од конкуренцијата со цел да се обезбеди растна соработката со трговците на мало;
 • Способност за директна соработка и комуникација со регионални менаџери, канцелариски менаџери и маркетинг референти;
 • Промовира/продава/обезбедува нарачки од потенцијалните трговци на мало преку пристап заснован на клиентски односи;
 • Брзо и ефикасно решавање на проблеми и поплаки од клиентите;
   

Квалификации и вештини:

 • Универзитетско образование;
 • Продажба и маркетинг - Познавање на принципи и методи за прикажување, промовирање и продажба на производи или услуги. Ова вклучува маркетинг стратегија и тактики, демонстрација на производи, техники на продажба и системи за контрола на продажбата;
 • Солидно познавање на пазарот;
 • Препорачливо е познавање на англиски јазик;
 • Познавање на компјутер – Windows и MS Office пакети (MS Outlook, MS Word, MS Excel, MS PowerPoint);
 • Комуникациски вештини;
 • Организација на време;
 • Отвореност и флексибилност кон промени;
 • Трговец на мало и лична услуга - Познавање на принципите и процесите за обезбедување на малопродажни и лични услуги. Ова вклучува проценка на потребите на трговците на мало, исполнување на стандардите за квалитет за услугите и проценка на задоволството на трговците на мало.
 • Доверливост и одговорност - работата бара да се биде доверлив, одговорен и да се исполнуваат обврските;
 • Внимание на детали - работата бара да се биде внимателен кон деталите и да се практикува темелност при завршувањето на работните задачи;
 • Толеранција на стрес - Работата бара прифаќање критики и смирено и ефективно справување со ситуации со висок стрес;
 • Приспособливост/флексибилност - Работата бара да се биде отворен за промени (позитивни или негативни) и за значителна разновидност на работното место;
 • Возачка дозвола Б категорија;
 • Приспобливост за теренска работа;
Што нудиме:
 • Работа во динамична и пријатна работна атмосфера полна со интересни предизвици, во сектор телекомуникации и интернационална компанија;
 • Полно работно време, понеделник до петок, од 09- 17 часот;
 • Почеток со работа – по договор.
 
Доколку се гледате себеси во наведениот профил на кандидат Ве охрабруваме да ја испратите вашата кратка биографија преку полето Брза Апликација со назнака за кој град аплицирате, на пример „Агенти за развој на бизнис- Скопје„
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Менаџмент изнесува 39.113 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде