Vrabotuvanje.com - Маркетинг Менаџер - Скопје, - АЛТЕА - ММ ДООЕЛ Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Маркетинг Менаџер

Скопје,

Рок за пријавување:

 • АЛТЕА - ММ ДООЕЛ Скопје

Фирмата АЛТЕА ММ ДООЕЛ - Скопје
со дејност продажба и дистрибуција на алкохолни пијалоци објавува

ОГЛАС
за работа на позиција

Маркетинг Менаџер

Квалификации:

 • Универзитетско образование (Економија, Бизнис администрација или Маркетинг)
 • Најмалку 3 години работно искуство на иста или слична позиција
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Одлично познавање на MS Office
 • Искреност, отвореност, однесување со почит, насоченост кон постигнување на исклучителни резултати, тимски играч, лојалност, склоност кон учење и отвореност кон нови искуства и знаење
 • Способност за градење на односи со сегашни и потенцијални идни клиенти/купувачи
 • Способност за соработка со сите сектори во компанијата во врска со брендовите


Одговорности:

 •  Подготовка на маркетинг план, маркетинг буџет, креирање на маркетинг стратегија и спроведување на истите во каналите ХОРЕКА и Офтрејд, пратење на искористеност на буџети, нивно оптимизирање
 • Подготовува предлози за промоции и наградни игри и настап на различни маркетинг канали
 • Посети на продажни места, следење на поставеност на брендовите
 • Следење на залихи, изработка на план на нарачки, изработка на извештаи кон принципали и извештаи за потребите на компанијата
 • Подготовка на потребна документација за маркетинг активностите кон финансискиот оддел и принципалите
 • Развива, приспособува и спроведува маркетинг стратегија за брендови во согласност со стратегијата на принципалите за портфолиото и за секој поединечен бренд
 • Управува со проекти и активности за лансирање на брендови и производи во портфолиото на компанијата согласно плановите за промоција и буџетите
 • Подготвува месечни, квартални и годишни извештаи за маркетинг активностите и ефектите за брендовите
 • Врши мониторинг на реализацијата на маркетинг концептите за референтниот бренд
 • Раководење со развојот на промотивни концепти во соработка со надворешните агенции и соодветните сектори (продажба, трејд маркетинг, набавка, финансии)
   

Сите заинтересирани кандидати својата Професионална Биографија можат да ја испратат преку полето Брза Апликација со ЗАДОЛЖИТЕЛНА назнака на апликацијата „Маркетинг Менаџер“.

Напомена:
САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.  
Апликациите без назнака нема да бидат разгледани!

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Маркетинг, ПР и Медиуми изнесува 28.527 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде