Vrabotuvanje.com - Офицер за известување - Скопје - ЕОЅ Матрих
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Офицер за известување

Скопје

Рок за пријавување:

 • ЕОЅ Матрих

ОФИЦЕР ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ

ул. „Аминта Трети” бр. 1 Скопје

EOS Матрих Македонија е компанија која е дел од ЕОS групацијата - водечки финансиски инвеститор со главна дејност управување со побарувања преку активности на преземање на обезбедени и необезбедени побарувања, контрола и наплата на побарувања, како и активности за меѓународна наплата на побарувања. Нудиме одлична работна атмосфера во интернационална компанија, иновативно опкружување и можност за професионален и личен развој.

Опис на работни задачи

 • Финансиска анализа и обработка на финансиските податоци од тековното работење;
 • Подготвување на финансиски извештаи и анализи и нивно месечно и квартално презентирање;
 • Месечен и квартален внес на финансиските извештаи во системите за известување (локал и меѓународни);
 • Изработка и следење на компанискиот буџет и негов внес во системите за известување (локал-меѓународни);
 • Водење на финансиските продукти на компанијата на оперативно ниво и внес на секојдневните промени во системите за нивна обработка и следење;
 • Следење и контрола на компанискиот систем на набавки;
 • Спроведување на квартална мини интерна ревизија на сметководственото работење;
 • Соработка со годишна ревизија.

Потребни квалификации

 • Одлично познавање и работа во PANTHEON
 • Завршено Високо образование (ќе се смета предност);
 • Најмалку 3 годишно работно искуство во областа на финансиите и известување;
 • Има одлично познавање од сметководствено работење;
 • Активно работи во подготвување на финансиски извештаи и анализи;
 • Има познавање на домашната законска финансиска регулатива и меѓународните сметководствени стандарди (ќе се смета за предност)
 • Одлично познавање на компјутери и софтверски апликации (MS Office 365 - особено ексел);
 • Познавање на англиски јазик
 • Способност за тимска работа
 • Способност за работа со зададени рокови
 
 
Работни денови: од понеделник – петок
Работни часови неделно: 40
Работно време: од 08 – 16 часот

Успешни заедно

Ве повикуваме да аплицирате преку Брзата Апликација со доставувањe на Ваша биографиjа* најдоцна до 17.04.2023 година. Сите пристигнати информации се третираат како строго доверливи.

Ние во ЕОS Матрих Македонија ги валоризираме сите луѓе подеднакво – нeзависно од нивниот пол, националност, етничка припадност, религија, вид на попреченост или политичка ориентација. Би сакале да ги охрабриме сите кандидати да аплицираат за позицијата.

*Пристигнатите биографии ќе се чуваат во рок од 1 година по истек на огласот, освен доколку испраќачот не назначи поинаку. Согласноста за чување на биографија може да се повлече пред истек на наведениот рок од 1 година на маил: mkdpo@eos-matrix.mk

Бенефиции

 • Компетитивна плата и бенефиции
 • Работа во интернационална компанија
 • Можности за хоризонтален и вертикален развој
 • IT опрема
 • Тим билдинг активности
 • Обуки и план за професионален развој

 

Контакт податоци
+389 2 3200 400 | jobs@eos-matrix.mk

 

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Административни професии изнесува 20.922 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде