Vrabotuvanje.com - Сметководител (ж/м) - Скопје - STRABAG AG
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Сметководител (ж/м)

Скопје

Рок за пријавување:

 • STRABAG AG

Затоа што можеме да постигнеме успех само со заеднички напори.

Како европски концерн за градежна технологија, STRABAG гради илјадници објекти ширум светот секоја година, обединувајќи ги вистинските луѓе, градежни материјали и машини на вистинското место. Без тимска работа - што ги надминува географските граници и области - сето ова не би било можно. Станете дел од нашиот тим!

STRABAG е сервисна и услужна компанија за сите оперативни дирекции на STRABAG SE. Основна задача и активност е внатрешна прераспределба и изнајмување, како и одржување, поправка и ремонт на градежните машини и возила на сите компании од концернот.

За нашите потреби, бараме:

СМЕТКОВОДИТЕЛ (Ж/М)​
 

Задачи:

 • Водење сметководствена евиденција на средствата и обврските, трошоците и приходите, основни средства и плата во согласност со законските прописи, интерните правилници на Компанијата и корпоративните правила и стандарди
 • Систематизација на сметководствени документи, обезбедување на нивно уредно чување и архивирање согласно законските прописи
 • Спроведување на  денарски и девизни банкарски трансакции, благајнички операции, книжење фактури за трошоци, набавки на основни средства
 • Евиденција, контрола и анализа на обврски и побарувања на Компанијата
 • Евиденција на основни средства, инвестиции и трошоци според нивните видови и групи
 • Искуство во изработка на финансиски извештаи за законски и интерни цели
 • Составување на месечни и годишни даночни пријави
 • Следење на законите и прописите од областа на сметководството
 • Други обврски по налог на претпоставениот

Квалификации:

 • Завршено високо образование - Економски факултет
 • Работно искуство во областа на сметководство, економија, финансии најмалку 5 година
 • Познавање на англиски јазик
 • Познавање и активно користење на Excel, познавање и користење на софтверски апликации за сметководствено и финансиско работење
 • Познавање на сметководствени прописи и стандарди, МСФИ, даноци, законски прописи
 • Уверение за овластен сметководител
 • Ориентираност кон рокови и способност за извршување на повеќе активности истовремено
 • Добри аналитички способности, прецизност, уредност и одговорност

Ве молиме, вашата апликација со релевантна документација (CV, мотивациско писмо, препораки) испратете ја електронски преку онлајн формуларот на нашата веб-страница www.strabag.com (дел за кариера), или преку полето Брза Апликација.
Аплицирај
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде