Винарската визба Имако Вино, Штип со постојаниот раст од основањето во 2002 година до денес, прерасна во една од најголемите винарски визби во Македонија со годишно производство од над 10 милиони литри вино.
Имако Вино е модерна винарска визба која успешно ги комбинира современите технологии за производство на вино со креативност и знаење со цел да произведе квалитетни вина.
За потребите на
Винарија Имако Вино во Штип
се бара
АСИСТЕНТ ВО КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ
Со следниве главни задачи и одговорности:
- Имплементира постапки за контрола на квалитетот на производите во соработка со производство, подготовка на контролната документација, акции за подобрување на квалитетот на процесите
- Идентификува неусогласености и превзема превентивни мерки, предлага корективни мерки за отстранување на неусогласеностите во процесите, воведува нови системи за обезбедување на квалитетот
- Врши контрола на квалитет на полупроизводи, пакувачки материјали и суровини за производство
- Обезбедува соодветни обуки, насоки и совети со цел унапредување на квалитетот на призводите и ефикасноста на процесите
- Обезбедува и врши подготовка на податоци, анализи и извештаи за подготовка на годишните интерни и екстерни аудити
- Одговорен за спроведување , ажурирање и сертифицирање на стандардите за квалитет имлементирани во винаријата – HACCP,ISO 22000, IFS
Потребни способности и карактеристики:
- ВСС - Технолошки факултет (Прехрамбена индустрија или Биотехнолошко инженерство)
- Работно искуство во производство ќе се смета за предност, но не е пресудно
- Кандидатите без предходно работно искуство ќе добијат соодветна обука
- Познавање на системите за квалитет – HACCP , ISO, IFS
- Способност за разбирање, обработка и пренос на точни податоци и факти
- Изразени организациски и аналитички вештини
- Добри организациски и комуникациски способности, менаџирање на време
- Добро познавање на пишан и говорен Англиски јазик
- Познавање на пакетот MS Office
Компанијата нуди:
Долгорочна и стабилна работна позиција што вклучува 40 часа неделно работно време и со флексибилност на истото во период на сезона, со конкурентен месечен надомест, обука, напредување и развој во организацијата.