Vrabotuvanje.com - Финансиски директор - Скопје - Gulf Oil
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Финансиски директор

Скопје

Рок за пријавување:

 • Gulf Oil

 
Поради понатамошен развој и зголемен обем на работата во Компанијата, објавуваме оглас за:
ФИНАНСИСКИ ДИРЕКТОР 

 
Основни одговорности и задачи:
 • Одговорен за финансиско работење на компанијата, давање на веродостојни финансиски извештаи кон државни органи како и на надредените во компанијата (Генерален директор, Директор и на сопствениците на компанијата);
 • Раководи и ја координира работата на вработените во финансискиот секторот;
 • Соработува и дава совети и насоки од областа на финансии на сите директори на секторите во компанијата;
 • Раководи и организира изработка на годишниот финансиски план и буџетите во компанијата;
 • Соработува и одржува поволни деловни односи со деловните банки и другите финансиски институции и управува со кредитните обврски на компанијата;
 • Изработува редовни месечни, квартални и годишни анализи и извештаи и дава предлози за унапредување на работењето;
 • Води евиденција на вкупните обврски на Друштвото кон добавувачи и дава дневни/неделни/месечни планови за намирување на обврските;
 • Управува, планира и ги контролира сите инвестиции на компанијата;
 • Следење на сите законски прописи во областа на финансиите и финансиското работење.

Потребни квалификации:
 • Високо образование – Економски факултет;
 • Минимум 5 години искуство на иста или слична работна позиција;
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Одлично познавање на MS Office пакет програми (Word и Excel) и развиени компјутерски вештини;
 • Познавање на целокупно материјално и финансово работење;
 • Активно познавање и следење на новите законски прописи;

Личен профил:
 • Одговорна и организирана личност;
 • Лојалност и професионален пристап кон работата;
 • Иницијативност, посветеност и амбициозност;
 • Способност за одржување дискреција при справување со доверливи или сензитивни работни активности;
 • Способност за извршување на работни задачи, врзани со рокови и проценка на приоритети;
 • Високо развиени аналитички и организациски способности и прецизност во работењето;
 • Динамичност и ефективност;
 • Развиени способности за планирање, организирање и координирање;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Високо развиени комуникациски и меѓучовечки односи и ефективна вербална комуникација;
 • Одлични аналитички способности и прецизност во работењето.
 
Доколку сакате да бидете дел од нашата компанија, Ве молиме испратете ни го Вашето CV преку полето Брза Апликација со назнака Финансиски директор.
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Административни професии изнесува 20.922 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде