Vrabotuvanje.com - Одржувач на машини - Скопје - ИПРОТЕКС Технички Текстил ДООЕЛ
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Одржувач на машини

Скопје

Рок за пријавување:

 • ИПРОТЕКС Технички Текстил ДООЕЛ
 • Адреса: ТИРЗ бр.15, Илинден, 1041 Скопје

Врз основа на член 22 и член 23 од Законот за работни односи (Пречистен текст, „Службен весник на РМ“ бр.62/05, бр.161/2008, бр.130/2009, бр.50/2010, бр.52/2010, бр.124/2010, бр.47/2011, бр.11/2012, бр.39/2012, бр.13/2013, бр.25/2013, бр.170/2013, бр.187/2013, бр.113/2014, бр.20/2015, бр.33/2015, бр.72/2015, бр.27/16), 
 
Друштво за производство, трговија, преработка и услуги ИПРОТЕКС ТЕХНИЧКИ ТЕКСТИЛ ДООЕЛ Илинден, со седиште на ул.”Технолошка Индустриска Развојна Зона” бр.15 Илинден/Илинден, вработува:
 
Одржувач на машини

 Личен профил:
 • Одлични комуникациски вештини и способност за работа во тим, љубезност, трудољубивост, совесност
 • Одговорност во извршувањето на задачите и проактивен пристап кон работата.
 • Одговорна и лојална личност и позитивен став
 • Високо развиени аналитички и комуникациски способности
 • Упорност и насоченост кон остварување на резултати
 • Самоиницијативност при извршување на работните задачи
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Способност за организација
 • Лојална, мотивирана и стабилна личност
 • Способност за работа под притисок и во кратки рокови
 • Флексибилност за работа во тим и самостојно работење
 
Одговорности и задачи:
 • Подговува работно место, алат, машини и мерни инструменти;
 • Да ги проверува, приспособува и одржува опремата, машините, уредите и средствата што се користат во работата; 
 • Да ги чита и разбира техничките цртежи и документација; 
 • Да одредува потреба од резервни делови и потрошни материјали;
 • Да ажурира работни налози и техничка документација; 
 • Да користи мерни инструменти во работењето; 
 • Да врши сервисирање на машините; 
 • Да врши монтажа на машини; 
 • Да заменува резервни делови и ремени на ременски преносник; 
 • Да заменува масло за хидрауличен погон, да контролира и дотерува ламелна спојка, зјај во лежиштата; 
 • Да врши поправка на инсталација за ладење и подмачкување; 
 • Да врши поправка на истрошени лизгачки површини; 
 • Ја планира, подготвува, изведува и врши проверка на квалитетот;
 • Рационално користи средства за работа, енергија, материјал и време и 
 • Да врши други работи и работни задачи кои произлегуваат од работната позиција. 
 
Ги нудиме следниве услови за работа:
 • Редовни месечни примања
 • Исплата на прекувремена работа, работа за викенд, работа за празник согласно ЗРО
 • Редовен работен однос со дневно 8-часовно работно време
 • Обезбеден транспорт од и до работното место и храна 
 • Колегијална и пријателска работна атмосфера. 
 


Доколку сметате дека ги исполнувате бараните квалификации и компетенции Ве охрабруваме да испратите CV преку полето Брза Апликација.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Производство и Занаетчиство изнесува 24.798 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде