Vrabotuvanje.com - Анкета
Сподели
Tweet
Сподели

Анкета

Дали маж и жена, на иста работна позиција, треба да бидат еднакво платени?

 • Да (44%)
  (226)
  Коментари (8)

  Коментари

  apsolutno DA

  Плакањето не зависи од половата припадност туку од образованието и способноста на личноста

  Ako si ja rabote rabotata kako so treba zaso da ne

  balans

  Da

  Еднаквост

  H

  Zavisi kakva I sto rabota rabotaat od dvajcata Eden rabotnikot se ceni po trudot

 • Не (5%)
  (27)
  Коментари (1)

  Коментари

  Ne rabotat isto

 • Не е битен полот, туку стручноста (51%)
  (262)
  Коментари (5)

  Коментари

  Полот нетреба да биде предуслов некој да добие поголема или помала плата. Приципот на стручна способност, стручно искуство, висина на школска спрема треба да бидат главните фактори за висината на платата. Од искуство пизнато ми дека ова се случува ретко и дека понежниот пол при договарањето на финансиските услови не ја добив саканата плата. Ова е го пишувам за лидерски пизиции. Во секторот на општа работа висината на платата е иста од причина што саатнината е иста и за маж и за жена. Пиздравпозиции во а

  За жал сеуште мажите се поплатени од жените

  Ca ista rabota ista plats

  Ako rabotat podendakvo i davaat podednakvi rezultati DA treba da bidat plateni soodvetno na rezultatite.

  Битна е стручноста на работната позиција, дали треба работник со 20 годишно искуство треба да биде исто платен со нововработен на истата позиција без разлика на полот ?

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде