Vrabotuvanje.com - СОЛЕТА ДОО
Сподели
Tweet
Сподели

СОЛЕТА ДОО

Со желба да  создададеме квалитетни македонски производи, амбициозно  тргнавме во остварување на идејата и реализација на крајната цел.
 Со труд и напорна работа, со тим од технолози и проектанти, создадовме современ објект за преработка на месо и производство на месни производи. Индустријата за месни преработки `СОЛЕТА` - Скопје оставајќи ги сите предрасуди ,со организирано производство на површина од 2400 м², на 19 декември 1996г отпочна со работа.
 

Индустријата за месни преработки "СОЛЕТА" постои и започна со работа кон крајот на 1996 година, на која приказна и претходи повеќегодишно искуство, труд, работа и амбиции да се создаде капацитет за преработка на месо и производство на македонски месни производи.

Следејќи ги најновите трендови и иновации во месо-преработувачката индустрија, Солета изгради бренд препознатлив по својот квалитет , конзистентност и иновативност на македонскиот пазар. Водени од своите амбиции и волјата за создавање успешен и перспективен бизнис, создадовме оригинални и препознатливи производи, кои станаа синоним за брендот, неуморното работење и постојано вложување.

Производствениот капацитет на Солета се протега на површина од 2500м² каде е организирано производство на сите видови месни производи. Месната индустрија Солета има развиена големопродажна дистрибутивна мрежа , а истовремено, под исти бренд, и сопствен ланец од единаесет  малопродажни објекти.

Производниот капацитет на ИМП „Солета“ е опремен со најмодерна технологија, која континуирано се надоградува и подобрува со воведување на нови машини и процедури во процесот на производство. Секогаш една од најиновативните месни индустрии, целото свое знаење , ресурси и искуство го преточува во нови производи, нови пакувања, нови вкусови и нови технолошки постапки.

Во последната година компанијата своето портфолио го збогати со два нови производи со исклучителен квалитет и одлична прифатеност од своите верни потрошувачи и критичари. Печената шунка и Говедскиот Кулен го збогатија асортиманот на Солета. Тоа се нови, не комерцијални производи, со идеално балансиран вкус кои високо оценети од нај пребирливите купувачи.

Приказната започна, продолжи , и сеуште трае и опстојува по следниот тек на настаните:

   1987г. Отворена е самопослуга (трговија на мало) СТД "Ива" во нас. Железара која се вбројува во првата генерација приватни продавници воопшто на територијата на нашата држава.

   1989г. Формирано е трговското претпријатие ТП "Аива" кое работеше продажба на големо на еднодневно млеко и јогурт од млекара Светозарево- Р.Србија.
 
   1992г. ТП "Аива" започнува со набавка и продажба на месни производи од месната индустрија "БЕК" – Зрењанин, Р.Србија.
 
   1993г. Формирано е мешовито претпријатие ТП "Аива- Бек" во Скопје, кое воедно беше застапништво за дистрибуција и продажба на сувомеснати производи.
 
   1994г. Отпочнување со изградба на објектот за производство на месни производи.
 
   1996г. На 19 декември официјално фабриката отпочна со производство под името ИМП "СОЛЕТА", под кое сеуште егзистира и функционира.
 
   2002г. Доградба на објектот со уште еден спрат за комплетно производство и пакување на трајни производи.

Применувајќи современи методи и следејќи  ги новитетите во областа на месопреработката, во текот на изминатите години , а и понатаму, перманентно инвестираме во најсовремена технологија и опрема. Следејќи ги европските и светски трендови како и барањата и очекувањата на купувачите, создадовме македонски производи со препознатлив вкус и врвен квалитет. Потврда за тоа беше знакот за квалитет `Со гордост од Македонија` кој две години по ред ги награди нашите производи за најдобар вкус и најдобро пакување.Нашиот асортиман го сочинуваат 70-тина производи  , кој континуирано се надоградува со нови производи , притоа задоволувајќи ги  основните производни критериуми и стандарди. Целокупната палета на производи на `СОЛЕТА` се  НАССР сертифицирани со сертификат валиден и конкурентен во земјите на ЕУ.

Производите на `СОЛЕТА` се застапени во нашите малопродажни објекти (дисконти), како и во сите поголеми и помали маркети на територијата на Р.Македонија како и надвор од границите на нашата држава. Повеќегодишното искуство, присуство и работење низ годините на промени и транзиција, во услови на неизвесно економско опкружување , беа и сеуште се мотив и стимул за поголемо докажување и исправеност пред времето и предизвиците!
Препознатливи и никогаш незаборавени од купувачите некои ќе речат `Со Солета нема диета`, но поголемиот дел го препознаваат `Квалитетот кој не е случајност`.
 

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде