Vrabotuvanje.com - НЕЛТ СТ ДООЕЛ
Сподели
Tweet
Сподели

НЕЛТ СТ ДООЕЛ

КОИ СМЕ НИЕ

Нелт СТ е дел од Нелт Група, организациски систем со 4.000 вработени, во 12 компании на територија на Македонија, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и во регионот на потсахарска Африка – во Ангола, Замбија и Мозамбик и успешно опслужува повеќе од 100 клиенти.

Компанијата е основана во 1998 година со основна дејност – дистрибуција и трговија на големо со прехрамбени и непрехрамбени производи за широка потрошувачка. Наши партнери и клиенти се: Procter&Gamble, Mondalez, BIC, Jacobs, Jaffa, Crvenka, Neoplanta, Mama’s, SC Johnson, Dr.Oetker, Hipp, Ipek Kagit, Sebapharma, Filippo Berio, Sportex Evropa и Skovin.

По 30 години развој, Нелт Група стана синоним за успешен бизнис систем.  Вработените, амбасадорите на вредностите на Нелт, првенствено придонесоа за ова, со доверба и поддршка на партнерите на сите пазари каде што работи Нелт Група.

Своето работење групата го заснова на принципите на етичко, одговорно и одржливо работење, во обид да придонесе за развој на локалната и пошироката заедница. Стратешки гледано, се потпира на три столба: дистрибуција, логистика и развој на бизнисот на пазарите во Африка.

НАШИТЕ ВРАБОТЕНИ

Ние во Нелт знаеме дека деловниот успех всушност претставува успех на луѓето. Затоа се трудиме да ги вработиме, развиваме и задржиме најдобрите таленти, како и во компанијата да направиме пријатно и поттикнувачко работно опкружување, кое ќе ги инспирира вработените во секојдневната работа.

Големо влијание посветуваме на вработување на луѓе кои на најдобар начин ќе придонесат за нашиот успех, а изборот на кадри го вршиме комбинирајќи разни видови на селекција (тестови, интервјуа...), а секогаш имајќи ги во предвид нашите основни компаниски вредности, како и барањата на работните места, како би биле сигурни дека сме ги вработиле вистинските луѓе.

Иницијатива, тимска работа, посветеност, интегритет, професионалност се вредности и ставови кои ги цениме и сакаме да ги развиеме кај сите наши вработени, бидејќи сметаме дека се тие основа за успешност и напредок. Покрај тоа, свесни сме за важноста за мотивирани и стручни кадри, така што професионалниот развој на вработените ни е еден од приоритетите. Интерниот тренинг тим преку целата година работи на унапредување на знаењата на нашите луѓе, во склад со потребите организираме и екстерни обуки.

МОТИВАЦИЈА И РАЗВОЈ

Сите нови колеги на почетокот поминуваат период на иницијална обука во која се запознаваат со своите работни задачи и работата на сите сектори во компанијата. Со цел следење на новите трендови во работењето и развојот на нашите вработени, организирамие и различни типови на обуки кои се прилагодени за секој вработен. Со желба на најдобар можен начин да го пренесеме нашето знаење и искуство, во 2007 година формиран е интерен Тренинг тим кој во моментов брои околу 15 активни членови (асистенти, супервизори, менаџери на различни сектори и специјалисти во одредени области).

За нашите вработени организираме разни видови формални и неформални собири каде го развиваме тимскиот дух помеѓу колегите. Исто така, за вработените организираме различни акции и им овозможуваме најразлични поволности кои можат да допринесат во нивното задоволство на работа.

Сакаш да станеш дел од успешниот тим на Нелт СТ?

Следи ја компанијата и биди во тек со сите огласи за вработување!

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде