Vrabotuvanje.com - Генерали Инвестментс АД Скопје
Сподели
Tweet
Сподели

Генерали Инвестментс АД Скопје

Лична карта на Друштвото

Генерали Инвестментс е основана во 2008 година под името КД Фондови. Нејзиниот основен бизнис е управувањето со средства, односно остварувањето на финансиски приноси во зависност од структурата на управуваните портфолија. Во февруари 2019 година, Друштвото КД Фондови се приклучи кон Групацијата Generali и во овие рамки ја продолжува својата  долга традиција на обезбедување на професионални услуги за управување со средства со нов корпоративен идентитет.

КД Фондови официјално го промени името во Генерали Инвестментс во септември 2019 година, а својот идентитет на брендот го поврза со добро познатиот лав на плоштадот Свети Марко, симболот на Венеција и на Generali Group.

Нашите фондови инвестираат во различни инвестициски класи како што се инструменти со фиксен принос, депозити, акции на светските пазари во голем број на различни индустрии. Благодарение на широкиот спектар на инвестициски производи со долгорочен потенцијал што го нудиме, инвеститорите можат да создадат свое портфолио во секое време според нивните финансиски желби и потреби.

Можете да изберете помеѓу безбедни и стабилни инвестиции во паричен фонд, а во исто време да имате корист од повисоко ниво на ликвидност отколку на пример со банкарските депозити. Или можете да барате среднорочни и долгорочни заштеди со инвестирање во акциски фондови, почнувајќи од основен глобално диверзифициран фонд до фондови кои се фокусираат на хартии од вредност во специфични региони или сектори.

На инвеститорите им нудиме производи кои што одговараат на нивниот начин на живот и фазите на живот во кои се наоѓаат. Се разликуваме со тоа што нудиме професионално управување со средства и однос со клиентите. Ја одржуваме довербата на инвеститорите преку нашето големо знаење за пазарите, долгогодишното искуство, како и нашата посветеност да ги исполниме нашите заеднички инвестициони цели.

Генерали Инвестментс АД Скопје

Следи ја компанијата

Генерали Инвестментс АД Скопје

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде