Vrabotuvanje.com - Администратор за база на податоци во дирекција информатички технологии - Скопје - УНИ БАНКА
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Администратор за база на податоци во дирекција информатички технологии

Скопје

Рок за пријавување:

 • УНИ БАНКА


 

Администратор за база на податоци во дирекција информатички технологии
 
 
Кандидатот треба да ги задоволува следните услови:
 • Да има завршено најмналку четиригодишно високо образование ВСС од областа на информатика и информатички технологии (Природно математички факултет, ФЕИТ,ФИНКИ)
 • Најмалку 2-годишно искуство со Oracle Database 11g/12c бази на податоци
 • Најмалку 2-годишно работно искуство со MS SQL Server бази на податоци
 • Најмалку 2-годишно искуствово работа со Linux OS
 • Најмалку 2-годишно искуство соSQL и PL/SQL
 • Предност е поседување на ORACLEсертификати
 • Солидно познавање на англиски јазик
 • Поседување на возачка дозвола Б категорија
 • Да не е осудуван (потврда од суд не постара од 1 ден на денот на поднесување на апликација за работен однос – документација во архива на УНИБанка А.Д.)
 • Да наведе контакти во CVза претходно работно искуство од фирми заради потврда за успешно реализирани проекти и администрацијапри што во предвид се зема доверливоста на информациите
 
Опис на работното место:
Кандидатот треба да ги извршува следните задачи:
 • Планирање, инсталација, конфигурација, администрација и одржување на Oracle бази на податоци во Single Instance и RACоколина
 • Одржување на физичкиот и логичкиот интегритет на базите
 • Управување со просторот за складирање на базите на податоци
 • Управување со сигурноста на базите на податоци
 • Backup и Restore на базите на податоци
 • Периодично архивирање на off-sitebackup локација, репликација на базата на податоци со Data Guard, тестирање на Data Guard и повторно воспоставување на Data Guard
 • Инсталација и конфигурација на Oracle клиентски софтвер
 • Изготвување на технички упатства за работа со Oracle бази на податоци и придржување кон овие упатства
 • Извршување на активности на одржување на бази на податоци вон работно време, сабота и недела
 • Приправност за интервенција на повик во случај на проблем со базите на податоци
Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат наведените услови, потребно е да испратат кратка биографија на македонски јазик на jobs@unibank.com.mk, или на адреса: Максим Горки бр. 6, 1000 Скопје, најдоцна до 10.07.2021година.
 
Се согласувам Банката да може да ги собира, обработува и чува моите лични податоци за потребите на процесот на регрутација за цело време додека трае истиот, а по завршувањето на истиот податоците може да се чуваат во базата на податоци на Банката за регрутациски потреби согласно законсите прописи.
 
Согласноста може да ја повлечете во секое време со доставување на барање за истото на следниот линк: zlp@unibank.com.mk  
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Банкарство изнесува 34.278 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде