Vrabotuvanje.com - ИТ Специјалист за ИТ Хелп Деск - Скопје - ХАЛК БАНКА АД
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

ИТ Специјалист за ИТ Хелп Деск

Скопје

Рок за пријавување:

 • ХАЛК БАНКА АД

Халкбанк АД Скопје е брзорастечка банка составена од тим од млади, амбициозни и мотивирани вработени. Во согласност со нашата стратегија, ние сме секогаш отворени за нови, едуцирани, трудољубиви, високо мотивирани и талентирани кандидати за вработување. Истовремено, на членовите на нашиот тим им нудиме одлични работни услови, конкурентни примања и бенефиции, како и континуиран кариерен и професионален развој, кои што ја рефлектираат улогата на Банката како водечка финансиска институција во локалниот финансиско-банкарски сектор. 

Согласно тековните потреби од нововработени лица во Халкбанк АД Скопје, објавуваме оглас за следната работна позиција:

ИТ Специјалист за ИТ Хелп Деск 
во Дирекција за информациски средства и техничка поддршка
(Референца Бр. 010/2021)

Основните квалификации и барања кои кандидатот треба да ги исполнува за оваа позиција се: 
 • Завршено најмалку Високо бразование од областа на информатиката и компјутерските науки; 
 • Работно искуство на иста или слична позиција од најмалку 1 години;
 • Одлични познавања на англиски јазик за континуирана комуникација, пишување и читање;
 • Возачка дозвола Б категорија.
 
Истовремено, кандидатот треба задолжително да ги поседува следните познавања, вештини и квалификации:
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Искуство со ИТ Хелп Деск подршка, мониторирање на системи, решавање и ескалација на проблеми (инциденти);
 • Ориентираност кон решавање на проблеми, креативно и критичко размислување;
 • Познавање на  работа со компјутери и Windows оперативен систем;
 • Основно познавање на MSSQL;
 • Основно познавање на компјутерски мрежи и сигурност на информациски системи;
 • Познавање на .Net, C#, XML ќе се смета за предност. 
 • Подготвен да учи и да работи со најнова компјутерска технологија;
 • Професионален пристап кон работните обврски;
 • Ефикасно управување со време, приоритети и почитува рокови;
 • Чесност и доверливост;
 • Способност за тимска работа;
 • Професионален изглед и однесување. 
 
За оваа работна позиција, кандидатот пожелно е да поседува работно искуство, познавање и способности за вршење на дел од следните работните задачи, кои што ќе бидат должност на вработениот ангажиран на горенаведената позиција:
 • Одговорен за овозможување на прво ниво на поддршка на крајните корисници и  правилно и целосно функционирање на апликативните Хелп Деск системи во Банката;
 • Овозможување на аппликативна поддршка во рамки на Апликативните модули во Банката, како и давање на Системска подршка на крајните корисници;
 • Организирање и спроведување на поддршка  за корисниците во наведените модули;
 • Анализирање на можностите за користење на модулите, вршење надзор за правилно користење, утврдување, отстранување неправилности и настанати грешки во работењето на модулите;
 • Изготвување упатства, извештаи, мислења и препораки во врска со работењето на Хелп Деск системот ; 
 • Вршење прием, инсталација и надградба на модулите во соработка со надворешните релевантни страни;
 • Учество во проекти за унапредување на споменатите апликативни модули, како и за останати активности и тековни ангажмани во рамките на Дирекцијата.
   
Доколку сте заинтересирани за позицијата, ве охрабруваме да аплицирате најдоцна до 18.07.2021 година, на следниов е-маил: career@halkbank.mk со назнака: Референца бр. 010/2021 ИТ Специјалист за ИТ Хелп Деск. 
 
За да аплицирате, потребно е да ни го доставите вашето резиме (CV) на англиски јазик со фотографија, мотивациско писмо и препораки. Со доставувањето на вашата апликација потврдувате дека прифаќате вашата апликација и лични податоци да бидат земени во предвид за идните потреби од нови вработувања на Банката.
 
Во процесот на селекција, само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани и повикани на тестирање и/или интервју.
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Банкарство изнесува 34.278 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде