Vrabotuvanje.com - Координатор на градежни проекти - изградба на објекти - Скопје - STRUCTURA CONCEPT
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Координатор на градежни проекти - изградба на објекти

Скопје

Рок за пријавување:

КООРДИНАТОР НА ГРЕДЕЖНИ ПРОЕКТИ - ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ

Application deadline: 23.02.2024
Location: Skopje

1 Услови

 • VII степен на стручно образование - архитектонска, машинска или градежна струка;
 • работно искуство - 5 години работно искуство во градежни работи;
 • посебни знаења и вештини – лиценца за одговорен проектант и/или лиценца за одговорен изведувач; активно познавање на англискиот јазик, висока ИТ писменост;
 • возачка дозвола Б категорија - има потреба од теренска работа и/или патување;
 • високо ниво на организација; способност за брзо набљудување, темелност во работата и чувство за детали; интуитивно размислување; добра координација и способност за работа во тимови; упорност,  поставување високи цели, самодоверба; моќ да се контролира работата на другите; добри комуникациски вештини; фокусирајте се на постигнување резултати; способност за брзо стекнување на нови знаења и вештини; мотивација за трајно подобрување.

2 Опис на работните места и задачите

 • Координаторот на градежните проекти е задолжен за сите активности во текот на реализацијата на градежниот проект - за сите активни градежни проекти. Го планира градежниот проект (заедно со 
 • Раководителот на градежните работи), пропишува правила за работа во согласност со соодветните процедури, ги утврдува роковите, распоредот за работа и ја контролира работата на извршителите;
 • Координаторот на градежните проекти својата работа ја врши во деловните простории на Друштвото (составување план за реализација на градежниот проект, распределба на одговорности на раководителите на градежни работи, буџетско планирање на градежни проекти), простории на градилиштата и зградите. самите (координација на извршувањето на задачите, контрола на резултатите 
 • Од работата и реализација на градежни проекти, коригирање на неправилности при реализација на градежни проекти), како и на состаноци со цел да се создадат најдобри можни услови за реализација на  градежните проекти;
 • Координаторот на градежните проекти редовно ги известува техничкиот директор и директорот за резултатите од горенаведените активности;
 • Ја знае содржината на договорите и понудите за секое активно градилиште;
 • Ја дефинира организациската шема за секое градилиште;
 • Го посетува секое активно градилиште најмалку еднаш неделно, проверува дали градбата се изведува според одобрението за градба, односно според проектот за градежната дозвола и навремено презема мерки во случај на отстапувања во извршувањето на работите;
 • Го контролира и проверува квалитетот на извршувањето на сите видови работи и примената на прописите, стандардите и техничките норми;
 • Разговара со секој од раководителите на работата на градилиштето за сите тековни и планирани работи, за квалитетот на работата на подизведувачот (во согласност со листите за проверка за контрола на квалитетот на извршените работи) и технички прашања - динамиката на работата извршување и задачите на планираното и реалното времетраење на активноста (реална слика заради реална проценка и евалуација на времетраењето на идните активности кои претставуваат основа за договорни работни места);
 • Се вклучува во решавање на проблеми во случаи кога има недоследности во толкувањата на реализираните позиции, односно кога подизведувачите ги оспоруваат потпишаните листови од градежните книги.
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Градежништво, Геодезија и Геологија изнесува 25.150 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде