Vrabotuvanje.com - Одговорен проектант - Скопје - STRUCTURA CONCEPT
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Одговорен проектант

Скопје

Рок за пријавување:

ОДГОВОРЕН ПРОЕКТАНТ

Application deadline: 23.02.2024
Location: Skopje

1 Услови

 • VII степен на стручно образование - архитектонска или градежна струка;
 • работно искуство - 3 години работа во проектантска работа;
 • посебни знаења и вештини – активно познавање на англискиот јазик, лиценца за одговорен дизајнер и/или лиценца за одговорен изведувач;
 • возачка дозвола Б категорија - има потреба од теренска работа и/или патување;
 • развиени организациски способности и вештини за изнаоѓање решенија, темелност, систематичност и аналитичка работа, независност и иницијатива во работата, внимание на деталите, способност за брзо стекнување на нови знаења и вештини, посветеност на работата и на Компанијата.

2 Опис на работните места и задачите

 • Дизајнирање и креирање проектна документација во согласност со барањата на корисниците, утврдените планови, процедури и упатства; 
 • Изработка на проектна документација на архитектонски/градежни проекти во согласност со барањата на инвеститорите и важечките закони, прописи и урбанистички услови;
 • Подготовка на општа, текстуална, графичка и друга документација за проекти;
 • Координација со дизајнерите (учесници во проектот) од сите фази на проектот;
 • Комуникација со надлежните служби при добивање на дозволи и согласност;
 • Стекнување и примена на нови технологии, видови опрема, материјали и процедури;
 • Координација и информирање на другите дизајнери и менаџери за напредокот и динамиката на проектот;
 • Колегијална соработка во размената на стручни и стручни информации, соработка со ревизори;
 • Проектирање во согласност со прописите од соодветните области, во согласност со законот за планирање и градење, законот за заштита од пожари, заштита при работа;
 • Спроведување на релевантни процедури поврзани со системи за квалитет, животна средина и заштита при работа, предлагање корективни и превентивни мерки и мерки за подобрување во IMS;
 • Спроведување на овластување и одговорност во согласност со законот и етичките стандарди;
 • Користи службено возило доколку е потребно;
 • Ги почитува мерките за БЗР и PPZ; 
 • Работи на професионален развој; 
 • Ги извршува сите други работни задачи од опишаниот делокруг на работа по налог на непосредниот раководител;
 • За неговата работа одговара кај Координаторот за преоктирање.

Ви нудиме динамична работа, сите потребни услови за непречено извршување на деловните активности, работа и стекнување искуство на разновидни и предизвикувачки проекти, работа во професионален и кооперативен тим, шанса за понатамошна внатрешна и надворешна обука преку работа, но и посети на професионални саеми, посетување курсеви (подобрување преку теорија и пракса) и соодветна заработка во согласност со вашето искуство и посветеност.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Градежништво, Геодезија и Геологија изнесува 25.150 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде