Vrabotuvanje.com - Агроном - Куманово - ДЕТОИЛ ДОО
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Куманово

Рок за пријавување:

 • ДЕТОИЛ ДОО

 

Почитувани, за работно ангажирање во фирмата МАР МЕДИКА ДООЕЛ КУМАНОВО во своите деловни простории во КУМАНОВО
има потреба од вработување на

АГРОНОМ –НАСОКА ПОЛЕДЕЛСТВО СО ИСКУСТВО
 

НАПОМЕНА: Огласот се однесува за место КУМАНОВО.

Потребни квалификации:

 • Високо образование – Земјоделски факултет –АГРОНОМ -НАСОКА ПОЛЈОДЕЛСТВО
 • Минимум три години работно искуство
 • Познавање на работа со компјутер и поседување компјутерски вештини
 • Познавање на Англиски јазик

Одговорности и работни задачи:

 

 • Работи заедно со тимот агрономи во оддел култивација на висококвалитетни растенија и осигурува дека се следат пропишаните процедури
 • Ги пренесува и пријавува сите проблеми поврзани со земјоделските култури и / или процесот на производство до сите релевантни фактори
 • Корективно препорачува, изведува и координирање активности како што се отстранување, изолација, или уништување на растение
 • Следење на дневни активности за да се утврди можност за унапредување на продуктивноста,ефикасноста и квалитетот
 • Навремено координриање и ефикасно спроведување на контролни мерки за штетници и болести кои ги напаѓаат растенијата
 • Организирање и координирање со тимот агрономи за системот за наводнување за да се утврди дека системите за наводнување работат според намената, собираат и интерпретираат концентрации на ѓубрива
 • Формирање на рецептури за фертигација
 • Тесна соработка со производство за подобра сигурност дека планот се контролира и одржува како што треба.
 • Одговорност за закажување на циклуси на земјоделски култури, одржување на растенијата, клонирање, приклучување, берба и жетва
 • Придржување кон сите стандарди и процедури
 • Промовирање и одржување на барањата за ГАЦП и ГМП во сите области на култивирање
 • Воспоставување, управување и известување за подобрени оптимизирани проекти
 • Комуникација со останати оддели за обезбедување навремено и ефикасно работење, вклучувајќи и одржување на објектот
 • Тренирање,обука и оспособување на персоналот за култивирање
 • Охрабрување на вработени за вклучување за постигнување на заеднички организациони цели
 • Способност да се прилагодат на технологиите што се развиваат и најдобрите практики во индустријата
 
 
Од кандидатите за бараната позиција се очекува да ги поседуваат следните вештини, способности и лични особини:
 • Следење на работни упатства и процедури
 • Ефикасност во извршување на работните задачи
 • Силни аналитички вештини и вештини за решавање проблеми
 • Одлични вештини за комуникација и тимска работа
 • Агрономот е одговорен да осигура дека стандардите за работа во компанијата се постигнати преку различни активности за растење одгледување на растенијата со што се подразбира одржување на растенијата, клонирање/размножување на растенијата, наводнување, контрола на штетници, контрола на автоматизираниот систем за одгледување т.е. HVAC, KG и вештачко осветлување на растенијата
 
Што нудиме:
 • Конкурентна плата, согласно вашето искуство и знаење
 • Можност за напредување и надградување

Доколку се исполнуваат бараните квалификации и компетенции потребно е кандидатите да испратат CV преку полето Брза Апликација или да се јават на телефонски број 075/289-790.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Земјоделство, Шумарство и Риболов изнесува 20.475 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде