Vrabotuvanje.com - Градежен инженер за подготовка на техничка документација и следење на проекти - Скопје - ДГТ Жикол ДООЕЛ
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Градежен инженер за подготовка на техничка документација и следење на проекти

Скопје

Рок за пријавување:

 • ДГТ Жикол ДООЕЛ


ДГТ Жикол ДООЕЛ – реномирана градежна компанија од Македонија која веќе 30 години успешно работи на македонскиот пазар објавува оглас за:

Градежен инженер за подготовка на техничка документација и следење на проекти

Локација: Скопје

Опис на работно место:

Следење на градежните проекти во изведба во однос на подготовка на техничка документација, водење на градежна книга и градежен дневник, изработка на динамички планови и извештаи за објектот. Координација на основните проекти со изведбата на лице место, изработка на потребни технички решенија за изведба како и контрола на изведените и проектирани работи.

Одговорности:

 • Координација на градежните активности на локацијата, придржувајќи се до проектните планови, спецификации и распореди.
 • Следење (мониторинг) на прогресот на проектот, идентификација на потенцијални проблеми или доцнења при изведбата
 • Соработка со проектниот менаџер и другите засегнати страни за развој и ажурирање на временските рамки, буџети и планови за распределба на ресурсите на проектот
 • Следење и применување на позитивните законски и подзаконски прописи од областа на градежништвото, како и обезбедување на почитување на сите стандарди од областа на безбедноста и здравје при работа

Комуникација и соработка:

 • Лицето ќе работи во поголем тим од инженери од сите фази потребни за комплетна изведба на проектите
 • Редовна размена на информации и соработка со засегнатите страни во проектот, вклучувајќи архитекти, инженери, подизведувачи и добавувачи, за да се обезбеди ефективна комуникација и координација.
 • Редовна партиципација на состаноци за проектот, обезбедување ажурирања за напредокот на проектот и адресирање на сите потенцијални проблеми или непредвидени ситуации
 • Дејствување како примарна точка на контакт за вработените на лице место на терен и донесување на ефективни одлуки за сите прашања, конфликти или спорови што може да се појават за време на изведбата на проектот

Обезбедување квалитет:

 • Осигурување дека градежните активности се изведуваат според спецификациите на проектот и стандардите за квалитет
 • Врши редовни инспекции на градилиштето за да се идентификуваат и поправат сите проблеми поврзани со квалитетот Документација и известување:
 • Одржување прецизна и ажурирана проектна документација, вклучувајќи дневни извештаи за прогрес, работни налози, налози за промени и извештаи за инциденти

Потребно образование и квалификации

 • Универзитетска диплома од областа на технички науки, инженерство, градежен менаџмент или сродни области
 • Познавање на градежната индустрија и целиот градежен процес и принципите за управување со проекти, вклучително градежни прописи и безбедносни стандарди, потребни дозволи и лиценци, градежна опрема, материјални ресурси
 • Со или без работно искуство во струката
 • Возачка дозвола Б категорија (пожелно)

Потребни вештини

 • Одлични лидерски и комуникациски вештини, и способност да работи со сите нивоа на менаџментот
 • Проактивност, организираност, систематичност и ориентираност кон остварување резултати со особено внимание кон детали и почитување на рокови
 • Одлични вештини за идентификување и решавање проблеми и стратешка свест
 • Одлична способност за преговарање и аналитичност
 • Подготвеност за извршување на работни обврски на терен на различни локации низ оперативниот регион
 • Способност за делегирање и тимско работење
 • Упорност, одлучност и интегритет

Работно искуство

 • Со или без работно искуство во раководење со градежни проекти

Вашата професионална биографија доставете ја преку полето Брза Апликација.
Телефон за контакт: 071221056

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Градежништво, Геодезија и Геологија изнесува 25.150 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде