Vrabotuvanje.com - Раководител/ка на сметководство - Скопје - Еуро Табак ДОО
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Раководител/ка на сметководство

Скопје

Рок за пријавување:

 • Еуро Табак ДОО

 
 
Еуротабак е компанија која се стреми да биде претпочитан избор за дистрибутер на принципалите и на клиентите во земјата со модерен и ефикасен дистрибутивен систем, најголема покриеност на продажни места, најбрз пробив на пазарот, извонредна грижа за клиентите и големо портфолио на производи со врвен квалитет за крајните потрошувачи.
 
 
РАКОВОДИТЕЛ/КА НА СМЕТКОВОДСТВО
 
 
Локација: Скопје                                                                          
Оддел: Финансии и Сметководство
Број на позиции: 1
Рок на пријава: 23.08.2020
 
 
Одговорности како Раководител сметководство:
Гарантира ефикасна организација и управување на Одделението Сметководство, организира и спроведува ефикасна книговодствена поддршка за управувањето со финансиите на компанијата, гарантира редовно книжење и ажурирање на податоците во материјалната книговодствена евиденција.
 • Спроведува ефикасно управување и надзор на сите книговодствени процеси и операции во одделението во согласност со законските прописи, меѓународните сметководствени стандарди и компаниските процедури и воспоставува соодветни интерни контроли.
 • Подготвува и координира книжење во главната книга и сложување на сите книговодствени конта.
 • Ги анализира месечно состојбите, идентификува варијанси и врши прилагодувања во главна книга.
 • Применува мерки за контрола на трошоците преку детални прегледи, анализа на варијансите и комуникација со претпоставениот и менаџментот на компанијата.
 • Врши контрола на ставките во бруто биланс по контен план. 
 • Врши  контрола  на  сите  рачно контирани  документи  во  сметководство.
 • Обезбедува пресметка на даноци, царини, јавни давачки, такси и акцизи.
 • Гарантира ефикасно и точно книжење и евидентирање на даночните обврски на компанијата во согласност со закон со цел да овозможи нивно соодветно плаќање. 
 • Учествува во ревизии, вклучувајќи и годишни надворешни ревизии, и соработува со претставници на даночни контроли од надлежни институции согласно закон. 
 • Учествува во подготовка завршна сметка.
 • Подготвува месечен биланс на успех и доставува до претпоставениот.
 • Изготвува месечни прегледи на даноци, ажурира и подготвува пријави за ДДВ
 • Самостојно го води книговодството на компанијата согласно законските прописи и интерните процедури согласно МСС и МСФИ.
 • Книжи и раскнижува влезни и излезни фактури, денарски и девизни изводи и други документи за да ја евидентира состојбата во главната книга.
 • Врши пресметка на ДДВ обврски, подготвува ДДВ пријави и книжи ДДВ. 
 • Изготвува комплетна документација за компензации и цесии.
 • Врши сложување и анализа на бруто биланс. 
 • Изготвува завршна сметка и врши консолидирање на билансите.
 • Ја управува и контролира работата на вработените и одговара за градење на способна, посветена и флексибилна работна сила.
 • Се грижи секој член на тимот да биде соодветно опремен, обучен и насочен во извршувањето на работните обврски.
 • Одговара вработените со кои управува да ги применуваат важечките процедури.
 
Ако сметате дека:
 • Вие сте тимски играч
 • Имате одлични преговарачки вештини
 • Поседувате организациски и менаџерски способности
 • Сакате работа во динамична средина
 
Тогаш сте личноста за оваа работна позиција!
 

За возврат Еуро Табак нуди:
 • Можност за професионален и личен развој 
 • Пријатна и пријателска работна средина
 • Постојано вработување и конкурентна плата 
 • Динамична работа
 
Како да аплицирате:
Доколку ги поседувате потребните вештини и искуство за да се приклучите на нашиот тим, аплицирајте за оваа позиција на нашата веб страна http://eurotabak.com.mk/kariera/, и ќе бидете исконтактирани од тимот на Човечки Ресурси на  Еуро Табак.

Во предвид ќе бидат земени само оние апликации направени преку нашата веб страна:  http://eurotabak.com.mk/kariera/  и ќе бидете исконтактирани од тимот на Човечки Ресурси на Еуро Табак.
 
 
Краен рок за аплицирање: до 23.08.2020
Аплицирај
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Сообраќај и Транспорт изнесува 24.623 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде