Vrabotuvanje.com - Сметководител - Скопје - Ерак Груп ДОО
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Сметководител

Скопје

Рок за пријавување:

 • Ерак Груп ДОО

ПОРАДИ ПРОШИРУВАЊЕ НА СВОИТЕ РАБОТНИ КАПАЦИТЕТИ, ИМАМЕ ПОТРЕБА ОД ВРАБОТУВАЊЕ НА:

 
СМЕТКОВОДИТЕЛ

 

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО (работни задачи, функции и одговорности)

 • Комплетно водење на сметководственото работење
 • Комуникација со финансиски и државни институции
 • Срамнување на картички со коминтенти
 • Следење на наплативоста на побарувањата
 • Изготвување на компензации и цесии
 • Пресметка на плати
 • Изработување на ДДВ пријави
 • Изработување и поднесување на КИПО, КВС, ВСС и слично
 • Подготовка и поднесување на завршни сметки
 • Изработка на извештаи за статистика

ЗНАЕЊА И ВЕШТИНИ (познавање на процедури, специфични барања на работата)

 • Одлично познавање на сметководствените стандарди и принципи, вклучувајќи ги и меѓународните сметководствени стандарди прифатени во Република Северна Македонија
 • Одлично познавање на даночната регулатива
 • Силни организациски способности
 • Одлични комуникациски и меѓучовечки односи
 • Способност за размислување однапред и предвидување на потребите пред да настанат
 • Способност за одржување дискреција при справувањето со доверливи или осетливи работи
 • Одлично познавање на MSOffice (Excel и Word)
 • Владеење на англиски јазик, усно и писмено

СЕРТИФИКАТИ / ДОЗВОЛИ / ЛИЦЕНЦИ

 • Уверение за сметководител / Овластен сметководител

Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV(работна биографија) преку полето Брза Апликација.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде