Vrabotuvanje.com - Cost price analyst - Скопје - ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Скопје

Рок за пријавување:

 • ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден

ОПИС НА КОМПАНИЈАТА:

Van Hool е реномиран производител на автобуси и комерцијални возила од Белгија. Van Hool е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 70 години Van Hool е препознаен по својот оригинален, динамичен и прилагоден кон клиентот дизајн, како и по високиот квалитет и современите технолошки решенија.

За растечките потреби на нашиот производен капацитет Ван Хоол Македонија, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје2, во Бунарџик/Илинден отвораме нови работни места за следниве позиции:

COST PRICE ANALYST

Со вработувањето на оваа позиција ќе бидете дел од средина каде што се охрабруваат иницијативите и има континуирана желба за подобрување на производите и работните процеси. Ќе имате доволно можности да ја направите оваа улога своја и да растете во организацијата како и да имате автономија во тимот.

 
РАБОТНИ ЗАДАЧИ:
 • Како аналитичар на трошоци во индустријата за автобуси, ваша одговорност е да ја одредите цената на производството за продажни проекти. Ваша задача е да ја преточите побарувачката на клиентот во трошок за компанијата. Откако ќе се појави проект за продажба, започнувате со анализа на поврзаната цена на чинење и предлагање на почетната продажна цена.; 
 • За да ја одредите продажната цена на автобус, правите анализи на трошоците на целиот производствен циклус на бараното возило. Ова бара комуникација со Одделот за производство за да се процени техничката изводливост на проектот за продажба, Одделот за продажба за описот на проектот и Одделот за инженеринг за техничките спецификации.;
 • Анализата што ја спроведувате во однос на продажната цена се дискутира со продажната комисија, во присуство на извршниот директор и раководителот на Одделот за продажба, и потоа се носат одлуките за конечната продажна цена.;
 • Како аналитичар на трошоци, вие сте одговорни и за пред и за пост-пресметување на продажните проекти. Овие анализи може да се користат во нови продажни проекти за попрецизно да се проценат цените на трошоците.;
 • Дополнително, вие преземате иницијатива да откриете потенцијални аномалии во постоечките анализи и да имплементирате подобрувања каде што е потребно. Исто така, ваша одговорност е периодично да ги прилагодувате постојните цени на трошоците на моменталната состојба на пазарот, осигурувајќи дека продажните цени остануваат конкурентни.;
 • Точни сте и способни да одржувате податоци.;
 • Како аналитичар на трошоци, вие репортирате до раководителот на MIS одделот (Менаџмент информациски системи).
 
ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:
 • ВСС или релевантно работно искуство во производствена средина;
 • Искуство во производствена средина или афинитет за технологија ќе се смета за предност;
 • Поседувате комбинација на аналитички (технички и финансиски) вештини со одлични комуникациски способности и отпорни сте на стрес;
 • Точни сте и умешни во работата со бројки и размислувате на начин ориентиран кон решенија;
 • Напредно познавање на тековните компјутерски апликации и алатки на MS Office;
 • Ентузијаст сте, позитивно настроени, добро организирани и тимски играч.
 
ШТО НУДИМЕ:
 • Компетитивни месечни примања на пазарот на труд во РМ
 • Раст на платата минимум еднаш годишно според успехот
 • Регрес за годишен одмор од 23.100 денари
 • 24/7 дополнително осигурување од незгода
 • Работа од понеделник до петок од 08:00 – 16:00 часот, 40 часа неделно
 • Бесплатен топол оброк со избор на повеќе менија  во кантина со ресторански стандард
 • Обезбеден превоз до/од работното место
 • Работна околина според највисоки европски норми за безбедност и здравје при работа 
 • “Купи со попуст” - одобрени попусти за вработени во одредени продажни места
 • Можност за мултинационално-препознаено професионално континуирано усовршување кај еден од најреномираните производители на автобуси
 
Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на англиски или на македонски јазик на https://www.vanhool.com/mk, во делот “Кариери”. 
 
Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 
 
Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 
Аплицирај
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Административни професии изнесува 20.922 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде