Vrabotuvanje.com - Data analyst - Скопје - ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Скопје

Рок за пријавување:

 • ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден

ОПИС НА КОМПАНИЈАТА:

Van Hool е реномиран производител на автобуси и комерцијални возила од Белгија. Van Hool е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 70 години Van Hool е препознаен по својот оригинален, динамичен и прилагоден кон клиентот дизајн, како и по високиот квалитет и современите технолошки решенија.

За растечките потреби на нашиот производен капацитет Ван Хоол Македонија, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје2, во Бунарџик/Илинден отвораме нови работни места за следниве позиции:

DATA ANALYST

Како аналитичар на податоци, ќе бидете дел од Одделот за контрола. Ќе го поддржите бизнисот со трансформирање на необработени податоци во функционални сознанија. Соработувајќи со IT и вашиот тим за контрола, ќе го проценувате приливот на информации и правилното одржување на нашата база на податоци за да ги подобрите финансиските и оперативните процеси.
 
 
РАБОТНИ ЗАДАЧИ:
 • Подобрување на моделите на податоци кои се наш извор за алатките за деловна интелигенција, поттикнување на донесување одлуки засновани на податоци и зголемување на достапноста на податоците низ организацијата
 • Чистење, пре-процесирање и валидирање на големи податочни множества за да се обезбеди точност и сигурност на податоците
 • Задолжени сте за одржување на алатките за интеграција и квалитет на податоците
 • Донесувате акциски препораки кои се базирани на вашите сознанија од податочната анализа за да го поддржите донесувањето на стратегиски одлуки
 • Ги следите трендовите и напредокот во индустријата со цел да поттикнете иновации во нашите техники за анализа на податоци
 
ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:
 • Магистер по компјутерски науки, финансии, бизнис или поврзана област со најмалку една година релевантно искуство
 • Одлични писмени и вербални комуникациски вештини на англиски и македонски јазик. Познавање на холандски или кој било друг јазик е плус
 • Искуство во дизајнирање, градење и одржување на системи за обработка на податоци
 • Темелно познавање на Power BI. Имате искуство во DAX, Power Query и имате искуство со SQL. Искуство со други алатки за визуелизација на податоци се смета за предност
 • Практичен пристап, комбинирајќи силна комуникација и аналитички вештини
 • Самостоен работник со добар тимски дух
 
ШТО НУДИМЕ:
 • Конкурентни месечни примања
 • Раст на платата минимум еднаш годишно според успехот
 • Регрес за годишен одмор од 23.100 денари
 • 24/7 дополнително осигурување од незгода
 • Бесплатен топол оброк со избор на повеќе менија  во кантина со ресторански стандард
 • Обезбеден превоз до/од работното место
 • Работна околина според највисоки европски норми за безбедност и здравје при работа 
 • “Купи со попуст” - одобрени попусти за вработени во одредени продажни места
 • Дополнителни Microsoft BI обуки и за алатките споменати погоре.
 
Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на англиски или на македонски јазик на https://vanhool.com/mk, во делот “Кариери”. 
 
Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 
 
Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 
Аплицирај
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
ИТ, Телекомуникации изнесува 45.517 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде