Vrabotuvanje.com - Автомеханичар за работа во Сектор механизација - Скопје - Градежен Институт Македонија АД-Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Автомеханичар за работа во Сектор механизација

Скопје

Рок за пријавување:

 • Градежен Институт Македонија АД-Скопје
 
 
 
 
Посветеноста и одржувањето на највисоки стандарди на професионализам, постојаната потрага по иновативни решенија и прифаќањето на нови можности со цел постигнување на најдобри резултати, повеќе од 4 децении го издигнуваат Градежен Институт МАКЕДОНИЈА АД Скопје како лидер меѓу градежните компании во обезбедување специфични услуги во градежништвото.
 
Доколку сакате да бидете дел од успешниот тим на Градежен Институт МАКЕДОНИЈА АД Скопје, каде ќе можете да ја остварите Вашата визија, креативност, да го примените своето знаење и да изградите успешна кариера, аплицирајте на следниот 
 
О Г Л А С
ЗА РАБОТНО МЕСТО
 
Автомеханичар за работа во Сектор механизација - 1 (еден) Извршител,
со следниве,
 

Неопходни компетенции:

 • Средно образование од техничките струки;
 • Со работно искуство најмалку 2 (две) години како автомеханичар (предност ќе имаат кандидатите кои имаат работно искуство како механичар на тешка механизација);
 • Основни познавања на англиски јазик;
 • Работа со компјутери;
 • Поседување возачка дозвола Б категорија.

Работниот однос се заснова на определено време во траење од 3 (три) месеци, со можност за продолжување на договорот.

Одговорности и задачи:

 • Дијагностицирање на дефекти на деловите и системите во возилата (лесни и тешки товарни возила) и градежни машини/тешка механизација;
 • Поставување на неопходните механички делoви;
 • Демонтажа, поправка и замена на дефектните делови;
 • Поставување на амортизерите;
 • Поставување на пневматски делови;
 • Полнење на инсталацијата со компримиран воздух и проверка за истекувања;
 • Прилагодувања на воздушната суспензија и проверка на нејзиното функционирање;
 • Полнење со (масла, гориво и течност за ладење);
 • Старт на моторот, следење и поправка на можните дефекти;
 • Прилагодувања на моторот, менувачот, хидрауличниот и пневматскиот систем;
 • Поставување на изолација во просторот каде се наоѓа моторот (изолација, заштитни плочи);
 • Центрирање на суспензија и управување, тестирање на сопирачките на место за тестирање;
 • Читање на техничка документација и;
 • Останати одговорности и задачи по налог и упатства на непосредно претпоставениот.

Очекувани вештини и способности:

 • Организациски и комуникациски способности;
 • Способност за самостојно и независно работење;
 • Работа во тим и работа под притисок;
 • Прецизност, точност, аналитичен пристап во работењето.
 
Дневното работно време на работникот е од 8 часот до 16 часот. 
Неделното работно време изнесува 40 работни часа (од понеделник до петок). 
 
Потребните документи – мотивационо писмо, СV, диплома, овластувања, потврди и др. да се достават во Архивата на ГИ Македонија АД, ул.Дрезденска бр.52 Скопје или електронски преку полето Брза Апликација.
 
Телефон за контакт 02/3091-945.
 
Огласот трае 30 (триесет) дена од неговото објавување.
 
Изборот на кандидатите ќе биде извршен согласно член 23 од Законот за работни односи.
 
Само кандидатите кои ќе достават комплетна документација и кои ги исполнуваат бараните услови наведени во огласот ќе бидат вклучени во процесот на селекција. 
 
Со самото аплицирање на овој оглас, давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од компанијата во рок од 6 (шест) месеци.

Градежен Институт МАКЕДОНИЈА АД Скопје води посебна грижа за заштита на лични податоци и за доверливост со Вашата апликација.
 
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Инсталации, Одржување и Поправки изнесува 24.722 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде