Vrabotuvanje.com - Главен сметководител - Скопје - ЕВРО ГЕЈМС ТЕХНОЛОЏИ ДООЕЛ Скопjе
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Главен сметководител

Скопје

Рок за пријавување:

 • ЕВРО ГЕЈМС ТЕХНОЛОЏИ ДООЕЛ Скопjе
 • Адреса: бул. Борис Трајковски 214А, 1000 Скопйе
 • Веб страна: http://www.egt.com

 

Главен Сметководител

Локација: Скопје

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Лиценца за овластен сметководител;
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Одлични аналитички и организациски способности;
 • Мотивирана, стабилна, одговорна и посветена личност;
 • Флексибилност за индивидуално и тимско работењe;
 • Завршено високо образование од областа на економски науки;
 • Искуство во сметководствено работење и подготовка на завршна сметка од најмалку 5 години;
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Проактивен пристап кон работата, прецизност, аналитичност;
 • Напредно познавање на MS Office пакетот и работа со компјутери;
 • Способност за работа под притисок и рокови;
 • Внимание на детали и структуиран начин на размислување;
 • Самоиницијативност и способност за работење без постојан надзор;
 • Експедитивност и точност во работењето;
 • Лојален е кон работата и ги заштитува податоците гарантирајќи доверливост, дискреција и чување на рејтингот и имиџот на организацијата.

РАБОТНИ ЗАДАЧИ И ОБВРСКИ:

 • Контрола при прием, книжење и контирање на влезна/излезна материјална и финансиска документација;
 • Контрола на книжењето на трансакциите;
 • Пресметка/изработка на пријави за ДДВ и Персонален данок и поднесување на истите во УЈП, изработка и доставување на документација за Народна банка и други релевантни институции, Пресметка на плати;
 • Изработка и контрола на финансиски извештаи за тековно работење;
 • Следење и спроведување на законски процедури и легислативи (ДДВ, персонален данок, данок од добивка и сл. и нивна примена);
 • Контрола на целокупната сметководствена евиденција;
 • Составување и изготвување на завршни пресметки;
 • Следење и имплементирање на измени согласно законската регулатива;
 • Други задачи во согласност со позицијата и по барање на работодавачот;
 • Евиденција и обработка на влезна и излезна сметководствена документација;
 • Активно учество во процесот на Годишна ревизија;
 • Одлично познавање на материјално сметководство;
 • Книжење на сметководствено-финансиската документација во согласност со законските прописи и со интерните финансиски стандарди и политики на организацијата;
 • Подготовка на завршна сметка во согласност со законските прописи;
 • Познавање и следење на законите и прописите од областа на сметководството и даночната регулатива;
 • Комуникација и асистенција со финансискиот оддел на организацијата;
 • Координација со надворешни институции и групацијата и нивните сметководства;
 • Изработка на финансиски извештаи;
 • Усогласување на материјална, финансова и оперативна евиденција.

НИЕ НУДИМЕ:

 • Работна позиција на неопределено време (првичен договор на определено време од 6-12 месеци);
 • Локација на работното место, општина Кисела Вода;
 • Компетитивна плата;
 • Работно време од понеделник до петок од 08.00 до 16.00;
 • Службен телефон, лаптоп, софтвер, приватно здравствено осигурување со највисок пакет;
 • Можности за професионален и личен развој (обуки за професионален развој, активности за јакнење на тимот);
 • Одлична работна атмосфера.

​Сите заинтересирани кандидати воите професионални биографии може да ги достават преку полето Брза Апликација. Ќе бидат повикани само кандидати што испратиле биографии.

ПРИЈАВИ СЕ

 
Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде