Vrabotuvanje.com - Самостоен проектант на електрични инсталации - Скопје - STRUCTURA CONCEPT
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Самостоен проектант на електрични инсталации

Скопје

Рок за пријавување:

САМОСТОЕН проектант на електрични ИНСТАЛАЦИИ

Application deadline: 23.02.2024
Location: Skopje

1 Услови

 • VII степен на стручно образование - електротехнички факултет; 
 • работно искуство - минимум 3 години работа во проектирање на електрични инсталации НН и НН; 
 • поседување лиценца на одговорен проектант на електрични инсталации (Лиценца 350 /353) - Одговорен проектант на ниско и среднонапонски електрични инсталации/ Одговорен проектант на  телекомуникациски мрежи и системи)
 • посебни знаења и вештини - активно познавање на англискиот јазик, висока ИТ писменост (AutoCAD, MS Office, специјалистички софтвер за пресметки во предметните области, предност: Revit, искуство во БИМ технологии);
 • возачка дозвола Б категорија - има потреба од теренска работа и/или патување;
 • темелност, систематичност и аналитичка работа, внимание на деталите, фокусирање на постигнување резултати, способност за брзо стекнување на нови знаења и вештини, посветеност на работата и на  компанијата;
 • развој на концепт врз основа на барањата на проектот.

2 Опис на работните места и задачите

 • Изработка на проектна документација за електрични инсталации со висока и ниска струја; 
 • Собирање на податоци релевантни за креирање на проектно-техничка дедокументација;
 • Учество и соработка со одговорни проектанти и други проектанти во изработката на главните проекти на зградите;
 • Подготовка на придружни пресметки и проценки за електрични инсталации;
 • Стекнување и примена на нови технологии, видови опрема, материјали и процедури;
 • Информирање на одговорниот проектант и другите проектанти за напредокот и динамиката на проектот;
 • Проектирање во согласност со прописите од соодветните области, во согласност со законот за планирање и градење, законот за заштита од пожари, заштита при работа;
 • Спроведување на релевантни процедури поврзани со системи за квалитет, животна средина и заштита при работа, предлагање корективни и превентивни мерки и мерки за подобрување во IMS;
 • Спроведување на овластување и одговорност во согласност со законот и етичките стандарди; 
 • Користи службено возило доколку е потребно;
 • Ги почитува мерките за БЗР и PPZ;
 • Работи на професионален развој;
 • Ги извршува сите други работни задачи од опишаниот делокруг на работа по налог на непосредниот раководител. 
 • Тој е одговорен за својата работа пред неговиот непосреден менаџер. 

Ви нудиме динамична работа, сите потребни услови за непречено извршување на деловните активности, работа и стекнување искуство на разновидни и предизвикувачки проекти, работа во професионален и кооперативен тим, шанса за понатамошна внатрешна и надворешна обука преку работа, но и посети на професионални саеми, посетување курсеви (подобрување преку теорија и пракса) и соодветна заработка во согласност со вашето искуство и посветеност.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Електротехника изнесува 22.219 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде